Bundesliga: Hofenhajm uhvatio Lajpcig na žici, Ksavi Simons ispraćen

Bundesliga: Hofenhajm uhvatio Lajpcig na žici, Ksavi Simons ispraćen

Kao i Liga 1, meč 32. kola Bundeslige počeo je u petak. Lajpcig, kojem je zagarantovano mesto u Ligi šampiona naredne sezone, imao je priliku da se popne na treće mesto na tabeli pobedom u svojoj 20. ligaškoj utakmici u sezoni. I daleko u Hofenhajm, RBL je mislio da to mogu da urade na duže vreme.

Dominirajući, posetioci su otvorili bodovanje neposredno pred pauzu zahvaljujući Bendžaminu Sesku (0-1, 38′). Ali onda je stado Marka Rouza izgubilo konac posle pauze. Sveden na desetoricu posle smene Ksavija Simonsa zbog dva žuta kartona, Lajpcig je kasno priznao izjednačujući gol preko Andreja Kramarića (1-1, 90′). Sa ovim udelom u bodovima, Lajpcig ostaje na četvrtom mestu, a Hofenhajm se penje na zanimljivo sedmo mesto.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.