Bajern Minhen je imenovao svoj novi prioritet za svoju klupu

Bajern Minhen je imenovao svoj novi prioritet za svoju klupu

Ksabi Alonso, Džulijan Nagelsman, Unai Emeri i Ralf Rangnik. Svim ovim trenerima se poslednjih nedelja obratila uprava Bajern Minhena, koja želi da pronađe naslednika Tomasa Tuhela. Međutim, svi oni su to odbili i više su voleli da nastave sa klubovima ili selekcijama sa kojima su već posvećeni. Poslednji koji je rekao ne bio je Rangnik. Međutim, stanovnici Alijanc arene su verovali u to. Međutim, 65-godišnjak je više voleo da nastavi ruku pod ruku sa Austrijom, kojom će upravljati još nekoliko godina.

Juče Sport 1 takođe su nagovestili da su bavarski organizatori pali sa veoma visoke visine pošto su mislili da će vrlo brzo zatvoriti ovaj dosije. Nemci će zbog toga morati ponovo da traže trenera, pošto su četiri puta odbijeni. Što je veoma „sramotno“ prema Bild. Peto odbijanje bi bilo viđeno kao užasno poniženje. Sportski direktor Maks Eberl, kao i ostali menadžeri, zbog toga su se vratili na posao, oni koji ne žele više da prave greške. Od juče, nekoliko imena je izašlo iz šešira tu i tamo.

Tehničari su cenili, ali…

Bild Uzgred, uzima zalihe padina Rekordmeistera. Tako smo saznali da je profil Roberta De Zerbija i dalje cenjen. Ali Italijan ima veliko osoblje sa kojima želi da potpiše. To je problematično u Minhenu, gde takođe postoje sumnje u njegovu spremnost da ostane na duži rok. Pored toga, njegovi nedavni rezultati sa njegovim timom nisu se obavezno ubeđili. Erik ten Hag, koji je prethodno vodio U23s kluba između 2013. i 2015. godine, takođe se prati. Holanđanin, koji bi mogao da napusti Mančester junajted, može sebe da zamisli u Bavarskoj. Međutim, postoje sumnje u ovaj izbor posle njegovog neuspeha sa Crvenim đavolima.

Sa druge strane, Žoze Murinjo ima prednost što je slobodan i ima solidno iskustvo na vrhunskom nivou. Štaviše, Portugalac ima nemački klub na nišanu, pošto je odbio nekoliko ponuda do otvaranja sa Bajern Minhenom. Međutim, njegov karakter nije jednoglasno prihvaćen od strane minhenskog tima. Sasvim suprotno od Zinedina Zidana. Slobodan, Francuz ima auru i veliko iskustvo. Ali иinjenica da ne savlada jezik predstavlja neke probleme. Pored toga, veruje se u Nemačkoj da nije poznato da je veliki taktičar.

Bajern Minhen već ima na umu metu

Smatra se da je Antonio Konte, koji je takođe slobodan agent, previše defanzivan. Pominju se i Martin Demichelis (River Plate), Mark van Bommel (Antverpen) i Joakim Löw (slobodnim stilom), ali iz različitih razloga, ti tragovi deluju ne baš verodostojno. Tim navodi ime Rudija Garsije (slobodan) kao alternativu. Međutim, teško ga je zamisliti u Minhenu, posebno posle nedavnog neuspeha u Napulju. S druge strane, čini se da su dva trenera i dalje naklonjena Nemcima. Tu je Hans Diter Flik. Stara kuжa je slobodna i na pijaci.

Ali on želi da bude u njemu na duge staze i da ne igra čuvara da pripremi teren za Ksabi Alonsa za jednu ili dve godine. U svakom slučaju, on nije miljenik lidera. Zaista, u svom podkastu, Bild otkriva da je novi prioritet Rodžer Šmit. Dok je stacioniran u Benfiki, nije mu garantovano da će nastaviti tamo. Napadački stil igre koji nudi je veoma privlačan. Pored toga, dobro poznaje Kristofa Frojnda, sa kojim je sarađivao tokom svog boravka u Salcburgu. Trener, koji je pod ugovorom do 2026. godine, je „na vrhu liste“ na Eberl & Co, prema Bild. Riziиna opklada, s obzirom da joљ uvek ima klauzulu od 30 miliona evra. Stoga bi bilo neophodno pregovarati sa Benfikom za nemačkog tehničara. Nova sapunica koja dolazi za Bavarce.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.