Ralf Rangnik odbio Bajern Minhen!

Ralf Rangnik odbio Bajern Minhen!

Bajern Minhen će izgubiti razum. Zaista, potraga za naslednikom Tomasa Tuhela pretvara se u katastrofu za stanovnike Alianc arene. Međutim, brzo su identifikovali svoj prioritet u osobi Ksabija Alonsa, koji je bio veoma dobar na klupi Bajer Leverkuzena. Osim što je Španac odlučio da odbije poziv da nastavi sa šampionom Nemačke 2024. Razočarani, ali ne i odbačeni, bavarski lideri iskopali su trag koji vodi do Džulijana Nagelsmana. Neverovatno saznanje da su ga smenili kao ološa u martu 2023. da bi TT stavili na klupu Minhena.

Rangnick je bio zainteresovan za posao

Uprkos nekoliko razmena, bivši trener Lajpciga odlučio je da produži zadovoljstvo sa Nemačkom do 2026. godine. Bio je to još jedan udarac za Bajern Minhen, koji se potom nameračio na Ralfa Rangnika. Ovaj 65-godišnjak je imao nekoliko prednosti, uključujući savladavanje nemačkog jezika i savršeno poznavanje Bundeslige. Posle višenedeljnih pregovora, nemačka štampa je juče izvestila da je dogovor na pravom putu, a Rangnik je rekao Rekordmeisteru da je spreman da preuzme vođstvo nad timom.

Izjave koje su direktori kluba dali u utorak posle polufinalne prve deonice protiv Real Madrida izgleda da potvrđuju odlučujući korak napred po tom pitanju. „Na pravom smo putu sa Ralfom. On bi bio veoma dobar izbor za nas.“rekao je predsednik Herbert Hejner. Osim što se sve promenilo između juče, kada je održan sastanak raznih stranaka, i danas. Bild otkriva da je selektor Austrije odbio posao i dogovorio se sa svojom federacijom da nastave saradnju.

Ali je odlučio da odbije poziv

Ovu informaciju potvrdila je glavna zainteresovana strana, koju je intervjuisala Nebeska Nemačka. „Ja sam trener austrijskog tima svim srcem. Ovaj zadatak mi pruža neverovatnu radost i odlučan sam da nastavim uspešno putem koji smo odabrali. Želeo bih da izričito naglasim da ovo nije odbijanje FK Bajern, već odluka za moj tim i naše zajedničke ciljeve. Naš fokus je u potpunosti na Evropskom prvenstvu. Učinićemo sve što možemo da odemo što dalje!“

Predsednik ÖFB Klaus Miterdorfer pozdravio je tu vest. „Veoma smo zadovoljni ovom odlukom Ralfa Rangnika i jasnom posvećenošću zajedničkoj budućnosti. Uvek smo bili veoma uvereni da su srce i timski duh, ali i kreativne mogućnosti, veoma dobri argumenti. Svi zajedno, učinićemo evro još jačim.“ Isto važi i za sportskog direktora Pitera Šetela. „Izuzetno smo zadovoljni njegovom odlukom. Razumeli smo da ima dve veoma interesantne opcije i dao mu vremena da sve mirno proceni. Ponosni smo što je izabrao Austriju.“ Bajern Minhen će sa svoje strane morati da nastavi potragu, dok se imena Zidana i De Žerbija odnedavno dovodi u vezu sa klubom.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.