Bajern Minhen je konačno pronašao svog novog trenera

Bajern Minhen je konačno pronašao svog novog trenera

Pojavljuje se identitet naslednika Tomasa Tuhela. Postojale su sumnje u mogućnost da ovog leta stignu Ksabi Alonso ili Džulijan Nagelsman, jer su se dvojici tehničara obratila uprava Bavarske. Međutim, bivši je odbio da nastavi avanturu u Bajer Leverkuzenu dok je ovaj drugi produžio ugovor sa nemačkom federacijom kako bi nastavio da vodi nacionalni tim do 2026. Naknadno su stavljeni tragovi koji vode do Unaja Emerija (Aston Vila) ili Zinedina Zidana. Ali oni nisu bili favoriti, jer je to bio Ralf Rangnik.

Tehničar koji ima prednost u govoru jezika ali pre svega savršeno poznaje Bundesligu. Selektor Austrije bi na toj funkciji trebalo da bude zadužen za obezbeđivanje sukcesije, čime bi se zabranio pravi preokret, kao što je izvestio Bild ove srede. Prema pisanju lista, bivši trener Mančester junajteda dobro je obavestio Bajern Minhen o svojoj želji da preuzme vođstvo nad Rekordmeisterom. Očekuje se da će se razgovori intenzivirati u sredu sa nadom da će uskoro biti postignut sporazum.

Bajern Minhen blizu gola

Ali pre svega, Bajern će morati da ubedi Austriju da pusti svog trenera, koji je pod ugovorom do 2026. godine. Upitan da prokomentariše to pitanje, predsednik Bajerna Herbert Hejner potvrdio je da su juče u toku razgovori: „Na pravom smo putu sa Ralfom. On bi bio veoma dobar izbor za nas.“, rekao je on na Nebeski sportovi. U kolonama Stoni fudbal, CEO Jan-Christian Dreesen je bio enigmatičniji: „To je kao vremenska prognoza: ponekad pljuskovi dođu u aprilu kada ih ne očekujete, nekad sunce dođe u maju.“

I izgleda da se nebo čisti u maju posle nekoliko neuspeha. U stvari, Nemci se nadaju da će vrlo brzo saopštiti svoju odluku. Ali Stoni fudbal precizira da to neće biti pre povrata meča protiv Real Madrida zakazanog za 8. maj. To je priznao sportski direktor Maks Eberl. „Želimo planiranje bezbednosti, koju ćemo obezbediti u kući. Međutim, dve utakmice protiv Real Madrida su fundamentalno važne da bi sezona bila najbolja što može da bude“. Tako da sve ostalo nema smisla.“ Zbog toga će biti neophodno sačekati da prođe polufinale, ili čak malo duže, da Bajern Minhen, koji tek treba da postigne dogovor sa Rangnikom i austrijskom federacijom, definitivno zatvori ovaj dosije.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.