Borusija Dortmund priprema senzacionalan puč

Borusija Dortmund priprema senzacionalan puč

Borusija Dortmund će sutra uveče ugostiti Pari Sen Žermen na „Signal Iduna parku“ u prvom delu polufinala UEFA Lige šampiona. Sastanak koji zauzima skoro svačiji um među Marsupialima. Zaista, pripremaju se za budućnost i sledeću sezonu. To je već počelo, jer je BVB postavio svoj prioritet za predstojeći prozor letnjeg transfera. Ideja će biti da se regrutuje centralni odbrambeni igrač s obzirom da Mats Humels (35), čiji ugovor ističe ovog leta, neće dobiti ponudu za produženje u skladu sa Bild. Nemački autlet dodaje da sportski direktor Sebastijan Kel i njegovi timovi istražuju tržište odbrambenih igrača.

Tokom razmene između raznih članova uprave, izdvojilo se jedno ime: virdžila van Dijka. Član holandske reprezentacije, rodom iz Brede jedan je od menadžera Liverpula Jirgena Klopa. Trener sa kojim je igrač, kupljen za 84,5 miliona evra od Sautemptona na zimskoj transfer pijaci 2018. godine, ima bliske veze. Takođe je priznao da je vest bila „Teško je prihvatiti“ kada je nemački trener najavio odlazak iz kluba iz Mersajsajda na kraju sezone 2023-24. Virdžil van Dijk je bacio senku na svoju ličnu budućnost, pošto mu ugovor sa Redsima zvanično ističe 30. juna 2025. godine.

BVB otkucao VVD-ovo ime

„To je veliko pitanje. Ne znam. Klub će imati mnogo posla, to svi znaju. Da bi zamenili menadžera, i to ne samo menadžera, osoblje će otići, a ima toliko stvari koje će se promeniti. Tako da klub ima posla i veoma me zanima u kom pravcu će ići. Ali kada bude objavljeno, videćemo gde smo, ne mogu sada da kažem. Oиigledno je da жe ovo biti kraj ere Jirgena Klopa. Veoma sam srećna što sam ponovo deo toga. Zato ne volim da priиam o tome. Još uvek sam deo toga (…) Do tada će verovatno biti više jasnoće o tome šta klub želi za budućnost i onda ćemo videti“.

Dok dolazak njegovog sunarodnika Arnea Slota na englesku klupu može da promeni situaciju, VVD je jasno stavio do znanja da ne odbacuju nijednu opciju. Ovo nije palo na gluve uši. U Dortmundu, njegovo ime je brzo otkucano, što je otkriveno od strane Ogledalo. Ovu informaciju je potvrdio Bild što objašnjava zašto je to profil koji se dopadne Marsupialsu, koji ima nekoliko puteva na umu. Njihova ideja je da podmlade tim. Ali iskusniji profil kao što je VVD (32 godine) može da im bude na usluzi i nadoknadi gubitak Matsa Humelsa. Međutim, to će biti skupo na transfer tržištu, iako mu je ostalo još godinu dana ugovora i njegova tržišna vrednost se procenjuje na 32 miliona evra. Što se tiče njegove plate, on u Liverpulu zarađuje oko 13 miliona evra. Prema Bild, to je više od glavne plate BVB- a, tačnije Niklasa Sülea (11 miliona€ godišnje). Postoji mnogo prepreka za BVB, koji ništa ne sputava.

Parions Sport en Ligne i Super Sport vam nude bonus dobrodošlice u iznosu od 100€ i 10 € bez depozita sa šifrom FM10. Dortmund može da osvoji do 285€, a PSG do 235€.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.