Bajern Minhen: Proglašen je rat Tomasu Tuhelu!

Bajern Minhen: Proglašen je rat Tomasu Tuhelu!

Dok igrači Bajern Minhena fino podese svoje pripreme za dugo očekivani okršaj protiv Real Madrida u utorak uveče na Alijanc areni u Minhenu u prvom delu polufinala Lige šampiona, trenutna klima iza kulisa u bavarskom klubu je jednostavno otrovna. I zaista, ako je odlazak Tomasa Tuhela već potvrđen, nemački trener i njegovi igrači se i dalje nadaju da će spasiti sezonu podizanjem Evropskog kupa 1. juna na Vembliju. Goli minimum da se izbegne potpuno prazna kampanja bez trofeja, dok je Bajer Leverkuzen već krunisan za šampiona Nemačke, a Bavarci su u 2. kolu kupa nokautirani od strane skromnog kluba Saarbrückena (treća divizija). Nažalost, ratovi ega se intenziviraju u Bajernu, samo nekoliko sati pre najvažnije utakmice na kraju sezone. Potraga za Tuhelovog naslednika postaje stvar države u Bavarskoj i čini se da se svi cepaju.

Već nekoliko nedelja štampa je rastrzana između nekoliko profila pomenutih u mnogim glasinama. Postojala je duga propaganda oko Ksabija Alonsa pre nego što je španski trener objavio da ostaje u Bajer Leverkuzenu. Onda je usledio period Džulijana Nagelsmana, koji je konačno produžio ugovor na čelu nemačke reprezentacije. Tu je bio i sladak san oko Zinedina Zidana. I na kraju, pokušaj da namami Unaj Emerija koji je takođe obnovio ugovor u svom klubu Aston Vili. Kao rezultat toga, neuspesi postaju sve učestaliji u Bajernove kancelarije i čak i navedeni plan B propada. Potraga za trenerom u Rekordmeisteru se nastavlja i vruća staza trenutno vodi do Ralfa Rangnika u Austriji. Iza ovog velikog pitanja, jedan čovek kristališe sve tenzije i umnožuje unutrašnje napade na Tomasa Tuhela.

Novi napadi Uli Hoeneßa

Prošlog petka, Uli Hoeneß je učestvovao u panel diskusiji u Frankfurter Algemajne Cajtungu (FAZ). Često prisutan na događajima kao što je ovaj, bavarski lider koristi priliku da govori nagomilavanjem nekih vrlo eksplozivnih medijskih izlazaka. I tom prvom prilikom, Tomas Tuhel je bio meta. Ukratko, Hoeneßova poruka je da bivši trener PSŽ-a i Čelsija nije u stanju da razvije potencijal svojih igrača, posebno mladih igrača. Više bi voleo da izvrši pritisak na svoj sportski menadžment da potpiše velike, skupe igrače poput Harija Kejna. Sledećeg dana, Tuchel je rekao svoje ‘Trenerova čast je bila uvređena’ i progovorio o optužbi Hoeneßa ‘Neosnovano’. Ovo nije prvi pokušaj 72-godišnjaka, pošto se već sukobio sa Lujem van Gaalom, pa čak i bajern ultrasima. U svakom slučaju, bavarski navijači su nedavno pokrenuli peticiju da zadrži Tomasa Tuhela.

Iako je ovaj drugi pokušao da deaktiviљe bombu na konferenciji za novinare juиe, rekao je da je ovaj sluиaj. „Blizu“, Uli Hoeneß izgleda ne suzdržava da interno kritikuje trenera Bajerna. Kao što je danas jato prijavljeno Sport Bild, počasni predsednik je osramoćen odlukom Tomasa Tuhela da ovog leta branioca pozajmice Josipa Stanišića pozajmi Bajer Leverkuzenu. Starosedelac Minhena je sada redovan igrač tamo i čak je postao nemački šampion, što je svetogrđe prema Hoeneßu. Usred ovog okršaja, Maks Eberl se suočava sa svojim prvim velikim zadatkom od dolaska u kancelariju. Novi sportski direktor se osuo na diplomatiju i smatra da „dvojica muškaraca moraju da pronađu jedan drugog“. Međutim, trenutno nema znakova mogućeg pregrupisavanja. Umesto da pokrene veliki poziv na jedinstvo pred Real Madridom, počasni predsednik Uli Hoeneß odlučio se za filozofski rat.

Parions Sport en Ligne i Super Sport vam nude bonus dobrodošlice u iznosu od 100€ i 10 € bez depozita sa šifrom FM10. Bajernova pobeda može da vam zaradi i do 230€, a Real do 295€.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.