Bajern Minhen: Pakleni pad Brajana Zaragoze

Bajern Minhen: Pakleni pad Brajana Zaragoze

Od sna do košmara. Šestog decembra, Brajan Zaragoza je bio presrećan. Tog dana je rodom iz Malage napravio ogroman skok u karijeri potpisivanjem ugovora do 2029. godine. Pošto je igrao za Rekreativo Granadu i Granadu, gde je na 21 nastupu u svim takmičenjima postigao 6 golova i 2 asistencije, Španac je zapao za oko Rekordmeisteru. Bavarci, koji vole da predviđaju, zbog toga su tokom zime završili njegov potpis za dolazak u leto 2024. Osim љto je dogaрaj poremetio planove svih ovih malih ljudi.

I zaista, minhenska strana je ostala bez Kingslija Komana, povređenog 27. januara protiv Augsburga (pokidani bočni ligament u levom kolenu). Da bi nadoknadili ovaj gubitak, stanovnici Alijanc arene, koji su već morali bez Serža Gnabrija i koji su bili uključeni u nekoliko oblasti, počeli su da traže pobednika. I rešenje je brzo pronađeno pošto su konačno odlučili da dovedu Zaragozu šest meseci ranije. Nakon postizanja dogovora sa Granadom, koja je oporavila 5 miliona evra zahvaljujući pozajmici do kraja sezone (pored 15 miliona evra od transfera ovog leta, napomena urednika), Nemci su najavili njegov dolazak.

Odigrana 4 kraja igre

„Brajan Zaragoza je odmah napustio Granadu CF za FK Bajern, u početku na pozajmicu do kraja sezone. Posle toga stupa na snagu dogovor koji je nemački šampion najavio u decembru sa 22-godišnjim napadačem. Ovaj ugovor traje do 30. juna 2029.“pročitajte saopštenje za javnost izdato početkom februara. Osim što je od potpisivanja Zaragoza imao niz razočarenja. Zaista, Čini se da Tomas Tuhel zaista ne računa na njega i iskoristio ga je samo 4 puta od 16 mogućih utakmica (0 golova i 0 asistencija, 72 odigrana minuta).

On je 18. februara igrao 28 minuta protiv Bohuma, a potom je odigrao 16 minuta protiv Majnc-a 9. Konačno, poslednje pojavljivanje imao je 20. aprila protiv Union Berlina. Tog dana je 23-godišnjak proveo 20 minuta na terenu. TT ga nije koristio na velikim utakmicama Bundeslige. Isto je bilo i u Ligi šampiona, gde nije odigrao nijedan minut. Ovo nije laka situacija za glavnu osobu, koja drži svoj teren. Ali Tuchel mu baš i ne olakšava život.

Zategnuta veza sa Tuchelom

Tokom meseca marta, Bild citirao je španskog novinara bliskog klanu Zaragoza koji je rekao da trener Bajern Minhena nije bio potpuno nesvestan svog regruta. Ne pokušava da razmenjuje ili diskutuje sa igračem, čija je adaptacija komplikovana. Nakon toga, počele su da se pojavljuju prve glasine o odlasku u sledećem prozoru transfera. Pominjan je povratak u Španiju, u Barču. Ali Zaragoza je uzeo bika za rogove i odlučio da napravi veliko pojašnjenje na tu temu u intervjuu za ACE.

„Tačno je da je bilo malo teško na početku, ali sada se osećam dobro, prilagodio sam se ekipi i sada, malo po malo, imao sam prilike (…) Ne, ne, ne. Vidim sebe u Bajernu sledeće sezone, zato sam potpisao na pet i po godina. Bilo je dosta vesti koje nisu tačne, ali nisam svestan šta izlazi u štampi, svestan sam da i dalje moram da radim, učim jezik i što pre se prilagodim ovom sjajnom timu.“.– objasnio je on.

TT’s New Low Blow

Odlazak iz TT na kraju sezone bi zbog toga mogao da bude promena igre za Španca, koji i dalje prolazi kroz teške trenutke. Bild objašnjava da je Zaragoza, koji nije došao kao zamena u pobedi Bajern Minhena nad Ajntraht Frankfurtom od 2:1, bio prvi igrač koji je vrlo brzo napustio stadion. Nije želeo da odgovara novinarima i delovao je prilično iznervirano. To je razumljivo. Uprkos nekoliko izostanaka na krilima, Tuhel je više voleo da startuje Erik Maksim Čupo-Moting (35), uprkos tome što je bio na kraju ugovora i br. 9 po trejdu.

Kada je došlo vreme za promene, poželjan je bio 18-godišnji Lovro Zvonarek, koji većinu vremena igra sa rezervama. Španac se zagrevao ali je ostao na klupi tokom celog meča. Dovoljno da bude napet Bild govori o „Poniћenje“ i mogući okršaj koji dolazi. Njegov odnos, koji već nije postojao kod njegovog trenera, verovatno neće biti bolji. Ogorčen, on ne živi Ova situacija nije nužno dobra, pošto ne igra nikakvu ulogu u Bajern Minhenu i mogao bi da izgubi mesto u La Roji na Euro 2024. Ovaj 23-godišnjak je za nekoliko nedelja prešao iz sna u noćnu moru.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.