BL: Bajer Leverkuzen okačio Štutgart na žicu i ostao nepobeđen 46. utakmicu zaredom!

BL: Bajer Leverkuzen okačio Štutgart na žicu i ostao nepobeđen 46. utakmicu zaredom!

Posle 31. meča Bundeslige i kod kuće, šampiona, Bajer Leverkuzen je želeo da nastavi svoj nepobeđeni nalet. Ljudi Ksabija Alonsa imali su veliku utakmicu pred sobom pošto je Štutgart bio treći i skoro da bi mogli da potvrde kvalifikacije za Ligu šampiona ako pobede. Ako je 45 minuta bilo ritmično uprkos rezultatu 0:0, sve je izmišljalo kontroli posle pauze. Posle pogotka koji je spasao Lukas Hradecky, Kris Fuhrich je dobro ispratio i otvorio pogodak (1-0, 47′).

Iznenađen, Bajer Leverkuzen je ponovo prevaren kada je Enco Milot namestio Denizu Undavu koji je brzo udvostručio prednost (2-0, 57′). Bajer Leverkuzen nije hteo da odustane i Amine Adli je trebalo brzo da smanji deficit (62′). Werkself je gurao i čak izjednačio, ali je gol Odilona Kosounoua poništen zbog ofsajda (79′). Bajer Leverkuzen je gurao do poslednjih sekundi i na kraju dodanog vremena Robert Andrih je oteo ekvilajzer (2-2, 90′ +7). Sada je 46. utakmica zaredom bez poraza za igrače Ksabija Alonsa ovim remijem 2:2. Za Štutgart je ovaj bod i dalje važan pošto su Svabijanci na samo jednu pobedu od kvalifikacija za Ligu šampiona.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.