Transfer Huga Ekitikea se isplatio na veliko za PSG

Transfer Huga Ekitikea se isplatio na veliko za PSG

Pre nešto više od godinu dana PSG je mislio da mnogo rade dovođenjem mladog Huga Ekitikea iz Stade de Remsa. Mladi napadač, koji je tada imao 19 godina, izlazio je iz sezone u kojoj je odigrao 28 utakmica i postigao 11 golova. Veoma pristojna statistika za njegovu prvu sezonu u vrhunskom letu francuskog fudbala i koja je zapala za oko Luisu Kamposu. Sportski direktor PSG-a platio je 35 miliona evra da ga vrati. Važna investicija za igrača koji je morao da nastavi svoj napredak i pokuša da dobije vreme igranja sa Mbapeom, Mesijem i Nejmarom u svom napadačkom sektoru.

Ali na kraju, to nikada nije bio slučaj i vreme Huga Ekitikea naprotiv nikada nije urodila plodom. Posle razočaravajuće prve sezone u kojoj je postigao samo 4 gola na 32 nastupa, francuski napadač je odbio da ode ovog leta uprkos ponudi iz Frankfurta i dogovoru koji je uključivao dolazak Rendala Kolo Muanija u zamenu. Zbog toga je izostavljen iz tima (samo 1 utakmica za 6 meseci) i konačno je ove zime napustio Pariz zbog istog Frankfurta na pozajmici sa opcijom kupovine. I njegova pariska avantura, u tom trenutku, izgledala je već definitivno završena.

PSG će povratiti zgodnu sumu

Od odlaska u Bundesligu, rodom iz Remsa nije naročito uspeo da se vrati na pravi put. Prošlog vikenda, čovek koji je dobio nadimak „Mister Zero Goal“ od strane nemačke štampe, konačno je otvorio svoj nalog sa svojim novim timom. Posle 12 utakmica, i samo 3 starta, još uvek se bori da se nametne. Ali to ne znači da mu nemački klub ne veruje, naprotiv. Frankfurt je u petak zvanično saopštio da su vežbali opciju kupovine svog igrača. I doneće PSG-u nekoliko miliona evra.

Prema informacijama iz Tim, iznos opcije poziva je 16,5 miliona evra. Suma koja će morati da bude dodata na 3,5 miliona evra koje je Frankfurt već potrošio da bi dobio pozajmicu francuskog napadača (naknada za pozajmicu). PSG i dalje drži 20% bilo kakvog kapitalnog dobitka na igraču. Kapitalni klub bi takođe mogao da povrati 4,5 miliona evra dodatnih bonusa, piše francuski dnevnik, koji uprkos tome precizira da je te bonuse teško ostvariti. Dovoljno da se amortizuje propuštena investicija od prošlog leta i omogući PSG-u da ima još više sredstava za naredni letnji transfer prozor.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.