Bajern: Navijači pokrenuli peticiju da zadrži Tomasa Tuhela

Bajern: Navijači pokrenuli peticiju da zadrži Tomasa Tuhela

Posle još jednog poraza u Bundesligi krajem februara, Bajern Minhen i Tomas Tuhel su odlučili da okončaju jednogodišnju saradnju. „uzajamnim dogovorom“ godinu dana pre roka. Bivši trener PSŽ-a će zbog toga morati da se povuče na kraju sezone. U međuvremenu, prošlosezonski šampion Bundeslige izgubio je titulu od Bajer Leverkuzena. Bavarci su se kvalifikovali i za polufinale Lige šampiona, koje je dalo ideje nekim navijačima Bajerna. Peticija pod naslovom „Želimo Juppel (Tuchel) a ne (Ralf) Rangnick!“ napreduje na Change.org.

„FK Bajern je odlučio da smeni Tomasa Tuhela ovog leta posle poraza od VfL Bohuma. Kakva grozna odluka! Uprkos negativnom medijskom izveštavanju koje je dobio i situaciji koju muči povreda stručnog štaba minhenskog tima, već osvajač Lige šampiona vodio je svoj tim do polufinala C1. Uz dužno poštovanje prema kandidatima kao što su Emeri ili Rangnik, ovi treneri nisu ni blizu ‘Jupel’ (…). Kao navijači FK Bajern, želimo da naglasimo da je Tomas Tuhel čovek za taj posao i da mora da se drži na svom mestu! Zato pokrećemo ovu peticiju, u nadi da ćemo privući pažnju medija i, što je najvažnije, lidera FKB! Ћelimo Dћupel i nikog drugog! » uzviknuo je veliki broj bavarskih pristalica. Lansirana 22. aprila 2024. godine, već je prikupila skoro 12.000 potpisa.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.