PSG: Ajntraht Frankfurt definitivno regrutuje Huga Ekitikea!

PSG: Ajntraht Frankfurt definitivno regrutuje Huga Ekitikea!

Priča između PSG-a i Huga Ekitikea se stoga neće nastaviti na kraju sezone. Dvadesetjednogodišnji francuski napadač, koji je od poslednjih trenutaka zimskog transfer prozora na pozajmici u Ajntraht Frankfurtu, ostaće u Nemačkoj. Dva kluba su u petak komunicirala o vežbanju opcije kupovine koja je uključena u pozajmicu. To bi bilo između 16 i 20 miliona evra.

Čini se da je Ajntraht ubeđen u potencijal bivšeg Remsa, o kakvom je dokazan dugoročni ugovor koji je potpisan. „Napadač sa 1,89 metara već je odigrao dvanaest utakmica za Ajntraht Frankfurt. Francuz je postigao svoj prvi gol u Bundesligi poslednjeg meča. Aktiviranjem opcije kupovine, Ekitiké dobija ugovor do 2029. godine », navodi se na zvaničnom sajtu nemačkog kluba. Ugovor do 2029. godine i pre svega veliko samopouzdanje sportskog direktora Markusa Kröschea.

Ajntraht je bio ubeđen

„U svojim prethodnim nastupima Hugo je pokazao svoje kvalitete. Čvrsto verujemo u njegov veliki potencijal i radujemo se što ćemo ga videti u majici Ajntrahta i posle tekuće sezone“.rekao je Krösche, koji poslednjih nedelja nije krio da želi da zadrži Ekitikea. Čak i ako je ovom poslednjem trebalo vremena da svari promenu kluba, i da povrati dovoljnu fizičku kondiciju da odigra niz mečeva.

Ekitike je postigao gol protiv Augsburga poslednjeg meča i prekinuo zastoj. To je bilo dovoljno da ubedi svoju novu upravu, koja se nije ustručavala da potpiše ovaj veliki ček PSG-u. Klub iz Ile-de-Fransa ostvario je veliku finansijsku operaciju, za igrača na koga se više ne računa za budućnost. Frankfurt mu uzima veliki trn sa strane.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.