Lajpcig: Snažan argument Marka Rouza da zadrži Ksavija Simonsa

Lajpcig: Snažan argument Marka Rouza da zadrži Ksavija Simonsa

Ljubavna veza između RB Lajpciga i Ksavija Sajmonsa počela je prošlog leta. Posle više nego uspešne čini za pozajmicu u PSV Ajndhovenu, 21-godišnjeg napadačkog veznog igrača je PSG vraćen pre nego što je poslat na pozajmicu u Nemačku. Sudeći po učinku igrača, jasno je da su svi imali koristi od ove transakcije. Dobro nastupa, holandski internacionalac se ludo zabavlja na oduševljenje saksonski kluba i njegovog pariskog kolege, koji mogućnost da se njegovo čudo vrati kao blagoslov da nadoknadi budući odlazak Kajlijana Mbapea na kraju sezone. Međutim, njegovom treneru Marku Rouzu je teško da zamisli da se rastane sa svojim štićenikom, koji je centar njegovog tima (9 golova i 12 asistencija na 39 utakmica, uključujući 37 startova u svim takmičenjima).

S tim da se pozajmica Ksavija Simonsa u Lajpcig bliži kraju za nekoliko nedelja, nemački trener računa na svoje emocije da Batavijan ostane još jednu sezonu. „Ksavi odaje utisak da se ovde oseća prijatno, da se dobro razvija i da je to sveukupno dobra sredina za njega. Zato sam još uvek uveren da ćemo ga videti sa nama sledeće godine. On će takođe biti veoma važan faktor za mene sledeće godine.“rekao je menadžer Red Bul Arene u intervjuu za Nebeski sportovi.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.