Bajern već želi da odigra prljav trik sa njihovim mučiteljom Ksabijem Alonsom

Bajern već želi da odigra prljav trik sa njihovim mučiteljom Ksabijem Alonsom

U Bajern Minhenu, gde su se navikli da uništavaju protivnike sa vidom sadističkog zadovoljstva više od 10 godina, ovosezonski neuspeh u Bundesligi doživeo je kao neviđeni brodolom. Ove sezone i prvi put od 2013. godine, redosled koji je uspostavio minhenski klub poništio je Leverkuzen, krunisan za šampiona Nemačke uprkos etiketi gubitnika koja ih je decenijama pratila. Da, ali eto, иovek: Ksabi Alonso.

Posle nešto više od godinu dana na čelu Bajera, španski trener je izgradio solidnu reputaciju na kontinentu, do te mere da mu poslednjih meseci prilaze klubovi poput Liverpula i Bajern Minhena. Le Bajern Minhen… tim, pored mnogih drugih, koji je platio cenu olimpijske forme koju je ove sezone prikazao Leverkuzen (Leverkuzen je pobedio sa 3:0 u februaru u Bej Areni, prva deonica završena je nerešeno 2:2). Dok je ovaj meč imao pojavu razgovora za posao za Alonsa, u klubu koji posebno dobro poznaje pošto je tamo igrao (2014-2017), Španac je konačno skratio glasine nagoveštavajući da će ostati u Leverkuzenu sledeće sezone, što je primoralo Bajern Minhen da ponovo razmisli o svojim planovima za post-Tuhel eru.

Bajern Minhen je Džonatan Taha učinio jednim od svojih prioriteta

Vođa, da, ali i sledbenici sposobni da vuku druge u ovom kolektivnom bdenju. Iz tog razloga Bajern Minhen već uzima temperaturu tržišta i kopa avenije kako bi ojačao. Ove srede, Skaj Sports Nemačka otkriva da je uprava Minhena već identifikovala jednog igrača kao jednog od svojih prioriteta, a ne bilo kog igrača: Džonatana Taha. Dežurni igrač i kapiten Leverkuzena kada Hradecky nije ovde ove sezone, nemački internacionalac (23 kapice) se etablirao kao stariji igrač Ksabija Alonsa, koji bi voleo da mu produži ugovor. Međutim, nema nagoveštaja da će njegov zahtev biti ispunjen.

Prema pisanju nemačkih medija, uprava Bajerna bila je impresionirana učinkom i fleksibilnošću igrača, jer je u stanju da igra i u odbrani od 3 i 4 čoveka. Dvadesetosmogodišnji Tah je pod ugovorom sa Leverkuzenom do 2025. godine i nedavno je potvrdio nameru da napravi korak napred, čak i ako se činilo da se njegova želja za odlazakom okreće Premijer ligi. Nebeski sportovi dodaje da su već održani razgovori između pratnje igrača i Bajern Minhena, koji su posebno uvereni u ovaj slučaj čak i ako dogovor još nije postignut. Međutim, znamo šta Bajern Minhen znači nemačkom igraču… I očigledno bi bilo razumljivo kada bi Tah prihvatio ovaj novi izazov.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.