Bajern Minhen: Čudan tajni sastanak za pronalaženje naslednika Tomasa Tuhela

Bajern Minhen: Čudan tajni sastanak za pronalaženje naslednika Tomasa Tuhela

To je jedno od velikih pitanja na kraju sezone na fudbalskoj planeti. Ali, ko će preuzeti od Tomasa Tuhela na čelu Bajern Minhena? Već nekoliko nedelja štampa je rastrzana između nekoliko profila pomenutih u mnogim glasinama. Postojala je duga propaganda oko Ksabija Alonsa pre nego što je španski trener objavio da ostaje u Bajer Leverkuzenu. Onda je usledio period Džulijana Nagelsmana, koji je konačno produžio ugovor na čelu nemačke reprezentacije. Tu je bio i sladak san oko Zinedina Zidana. I na kraju, pokušaj da namami Unaj Emerija koji je takođe obnovio ugovor u svom klubu Aston Vili. Kao rezultat toga, neuspesi postaju sve učestaliji u Bajerove kancelarije, pa čak i navedeni plan B propada. Sada se potraga za trenerom u Rekordmeisteru nastavlja i vruća staza vodi do Austrije.

Novi prioritet Bajern Minhena za njegovu klupu Ralf Rangnik (65) za sada je i dalje selektor Austrije. Pod ugovorom do juna 2026. godine i potpisan ovog leta na Euro 2024 sa svojim nacionalnim timom, bivši trener Šalkea 04, RB Lajpciga i Mančester junajteda veoma je popularan kod Rekordmeistera koji će zameniti Tomasa Tuhela koji će otići na kraju sezone. Za to će biti neophodno da plati honorar austrijskoj federaciji kako bi ga regrutovala ali to nije jedina stvar koju će Bajern Minhen morati da uradi pošto nemački trener izgleda zahteva puna ovlašćenja da preuzme kormilo bavarskog ogrea. Voleo bi da ima poslednju reč na prozoru transfera i sportske odluke Bajern Minhena. Drugim rečima, on želi da bude iznad Maksa Eberla, generalnog direktora sporta, i Kristofa Frojnda, sportskog direktora.

Sve moћe da se desi veoma brzo!

Dok je pre nekoliko dana rekao: „Osećam se prijatno ovde. Imam ugovor do 2026. godine, a naš cilj i naš put se nastavljaju i posle Evrosa“.Ralf Rangnik je sve bliћe Alianc Areni. Zaista, prema informacijama nemačkih novina BILD, ovaj medijski izlazak je uglavnom bio „doživljen više kao ljubaznost prema austrijskom udruženju nego kao odbijanje napredovanja iz Bavarske“. Štaviše, prema nesmotrenosti BILDVažan sastanak sa Rangnikom održan je tokom vikenda. Od tada intenzivno razmišlja o predlogu uprave Bajerna. Ako sve ovo krene u pravom smeru kao što se očekivalo, konačni detalji mogli bi da budu razvrstani već ove nedelje. U Bajernu će za ovu nedelju biti zakazan još jedan sastanak na kojem će se ponovo razgovarati o ostalim imenima, sa ciljem da se pronađe konsenzus lidera.

Nemački list dodaje da „Stari spor između Uli Hoeneßa (72) i Ralfa Rangnika, koji ga je jednom nazvao ‘sveznalica’, odavno je rešen“. Ovo je veoma dobar početak ako bi pregovori bili zaključeni u narednih nekoliko dana. Bilo je kontakata nekoliko puta u prošlosti, 2017. godine je pominjan kao sportski direktor, a 2019. godine minhenski tim je bio zainteresovan za njega kao trenera, a bilo je reči i o tome. Pored toga, nemački trener je trljao i ramena sa sportskim direktorom Kristofom Frojndom (46). Obojica su radili u Salcburgu između 2012. i 2015. godine, kada je Rangnik bio sportski direktor, a Frojnd bio koordinator sporta. Eberl i Rangnik takođe imaju dobar odnos. Stoga do danas ne postoje poznate prepirke ili štetni elementi koji bi sprečili Ralfa Rangnika da preuzme vođstvo nad Bajern Minhenom.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.