Ogroman džekpot Dortmund će staviti u džep sa Džudom Belingemom

Ogroman džekpot Dortmund će staviti u džep sa Džudom Belingemom

Ove sezone Džud Belingem (20 godina) usrećio je Real Madrid. Najodlučniji igrač madridskog kluba, pošto je bio najbolji strelac svog tima, Englez je doneo mnogo bodova vrlo verovatno budućem šampionu Španije. Međutim, mladi napadački vezni igrač takođe nastavlja da oduševljava Borusiju Dortmund, svoj bivši klub. Prema ACE, pored transfer cene (103 miliona evra ovog leta), nemački klub nastavlja da prikuplja bonuse kako bi povećao konačnu cenu.

Ukupno, ugovor o transferu Džuda Belingema mogao bi da poveća prihode Dortmunda na 133,9 miliona evra. Siguran u njegove kvalitete, nemački klub je pregovarao o gomili dodataka. Biti izabran u najboljih jedanaest igrača Lige šampiona ili Najbolji XI bio bi dodatni izvor prihoda za Dortmund. Slično tome, završetak kao najbolji strelac španske lige (trenutno 2. gol iza Artema Dovbyka) rezultirao bi finansijskom nagradom za bivši tim engleskog igrača. Iako je Borusija Dortmund prošlog leta ostala bez najboljeg igrača, može se reći da su Nemci dobro ispregovarali njegov odlazak.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.