Bajern Minhen je imenovao svoj novi prioritet za svoju klupu

Bajern Minhen je imenovao svoj novi prioritet za svoju klupu

Bajern Minhen možda ima istoriju, rekord dugačak kao ruka ili kolosalni resursi, ali pronalaženje trenera dostojnog imena je sve samo ne lak zadatak za Nemce. Ipak, već su imali plan zacrtao na umu. Ideja je bila da potpišemo Ksabi Alonsa da zameni razočaravajućeg Tomasa Tuhela. Osim što je španski trener, takođe flertovao sa Liverpulom, odbio je poziv da nastavi dalje sa Bajer Leverkuzenom. Prvi udarac za Bavarce. Nažalost, nije bio poslednji.

Od neuspeha do neuspeha

I zaista, minhenska strana je oprobala sreću sa Džulijanom Nagelsmanom, koji je smenjen godinu dana ranije. Međutim, ovaj poslednji je konačno odlučio da nastavi na klupi nemačke reprezentacije do 2026. Još jedan korak unazad za Bajern Minhen, koji je morao da se povlači sa rezervnim planovima. Ali opet ovde, daleko je od osvojene. Oglasio se Zinedin Zidan. Čak je bilo razmena sa njegovom pratnjom, ali izgleda da više voli projekat u klubu i zemlji u kojoj savlada jezik. Unai Emeri je takođe cenjen. Ali Španac neće da se pomeri.

Prema Bild, oseća se kao kod kuće u Aston Vili, gde ima samopouzdanje svog menadžmenta i gde je dobro okružen Mončijem. Naime, očekuje se da će on produžiti ugovor. Pored Roberta De Zerbija i Lusijena Favra, Bajern Minhen istražuje opciju Ralfa Rangnika (65). Trener koji ima prednost u savladavanju nemačkog jezika i fudbala, pošto je već trenirao nekoliko klubova među kojima su Lajpcig i Hofenhajm. Ali opet, postoji kvaka. Bivši trener Mančester junajteda već je na funkciji selektora austrijske reprezentacije.

Pojavljuje se omiljena lokacija

Nedavno je sportski direktor austrijske federacije Peter Šetel naveo u saopštenju: „Ralf Rangnik ima tekući ugovorni odnos, ÖFB nije primio nijedan zahtev. Fokus je sve na UEFA EURO 2024.“ Njegov, moћda. Rangnick’s, ne u potpunosti. Nebeska Nemačka objašnjava da je otvoren za ideju sedenja na bavarskoj klupi. Ima još mnogo detalja koje treba razraditi pre nego što dobije svoje „da“, ali pregovori su u toku. Međutim, on će takođe morati da ubedi austrijsku federaciju pošto je pod ugovorom do 2026.

Očekuje se da će on voditi zemlju do Svetskog prvenstva 2026. Da bi se on izmestio, stoga će biti neophodno platiti taksu austrijskoj federaciji. Pored toga, očekuje se da će Rangnik prvo voditi zemlju na Euro 2024, pre nego što se kasnije pridruži Rekordmeisteru. To će verovatno imati uticaja na predsezonu i prozor transfera uopšteno. Uprkos tome, on ostaje prioritet i favorit u očima nemačkih lidera i sportskog direktora Maksa Eberla, koji se već pre nekoliko nedelja sastao sa njim. Minhenska strana, koja želi što pre da zatvori dosije trenera, zbog toga napreduje na ovoj stazi, što je takođe veoma teško.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.