Uspostavljeni kontakti između Tomasa Tuhela i giganta Premijer lige!

Uspostavljeni kontakti između Tomasa Tuhela i giganta Premijer lige!

Između Bajern Minhena i Tomasa Tuhela razvod se finalizuje. Dok su aktuelni nemački šampioni još uvek u trci za ukidanje izdanja Lige šampiona 2023/2024, saigrači Džošue Kimiha su poslednjih meseci generalno razočarali. Izlasku prerano u Kupu i nečuveno dominira Bajer Leverkuzen, koji je već osvojio Bundesligu, bavarski lideri su logično odlučili da novi ciklus započnu od sledećeg juna. Imajući to u vidu, klub je tu vest saopštio putem saopštenja objavljenog u februaru prošle godine.

„FK Bajern Minhen i glavni trener Tomas Tuhel obostrano su pristali da okončaju svoj radni odnos, koji je prvobitno trebalo da traje do 30. juna 2025. godine, 30. juna 2024. godine. To je rezultat konstruktivne diskusije između izvršnog direktora Jan-Kristijana Drajzena i Tomasa Tuhela.“. Dolaskom na klupu Minhena krajem marta 2023. godine da zameni Džulijana Nagelsmana, koji je smenjen na iznenađenje svih, Tomas Tuhel će se uskoro naći slobodan da potpiše sa klubom koji želi dok mu je ugovor trajao do juna 2025. sa Rekordmeisterom. Dok je Bajern od tada aktivirao nekoliko opcija da ga zameni (Nagelsman, Zidan itd.), 50-godišnji Nemac bi takođe mogao brzo da preuzme novi izazov.

Upravni odbor Crvenih đavola je kontaktirao Tuhela!

Sa ovim na umu, Bild nagovestio je u ponedeljak da je Mančester junajted i dalje veoma zainteresovan za ideju kupovine rodom iz Krumbaha. Pošto je pre dolaska u Minhen igrao za Čelsi, Tuhel nije krio želju da se vrati u Premijer ligu. Prema nesmotrenosti nemačkog dnevnika, ovo pitanje se čak znatno zaoštrilo u poslednjih nekoliko sati. I zaista, Ser Džejms Retklif (71), vlasnik „Crvenih đavola“, stupio je u direktan kontakt sa zainteresovanom stranom dok je budućnost Erika deset Haga na klupi Mandžunijana neizvesnija nego ikada.

Osvajač Lige šampiona sa „Plavcima“, Tuhel je navodno spreman da započne novi izazov kada se njegova avantura sa minhenskom odevnom kombinacijom definitivno završi. „Imam dogovor sa klubom, koji je komuniciran i koji je na snazi“rekao je bivši menadžer Dortmunda, odbacujući mogući preokret, uporediv sa onim koji Barča trenutno doživljava sa Ksavijem. Kritikovan zbog nastupa tokom poslednjih nekoliko godina, Tomas Tuhel bi zbog toga mogao da ode u Mančester junajted i tako pokuša da povrati imidž ali i imidž kluba koji je u velikoj meri patio nekoliko sezona.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.