Bajern Minhen razmišlja o Lusijenu Favru

Bajern Minhen razmišlja o Lusijenu Favru

U potrazi za naslednikom Tomasa Tuhela za sledeću sezonu, Bajern Minhen umnoživa svoje vođstvo. S tim da se nedavno pojavila imena Zinedina Zidana, Roberta De Zerbija i Unaj Emerija posle komplikacija u slučajevima Ksabija Alonsa i Džulijana Nagelsmana, nemački klub bi mogao da preuzme drugu opciju. Prema Stoni fudbal, vođstvo koje vodi do Ksabija Alonsa (Bajer Leverkuzen), Jirgena Klopa (Liverpul) i Sebastijana Hoenessa (Štutgart) biće lakše juriti u leto 2025. godine i moglo bi da pogura Bavarce da se odluče za trenera kako bi godinu dana delovali na privremenoj osnovi.

Tako su imena Hans-Diter Flik koji je bio trener Bajern Minhena između 2019. i 2021. godine kao i Lusijen Favr ponovo u bavarskim krugovima. Ovaj drugi, koji je slobodan agent otkako ga je smenila Nica u januaru 2023. godine, radio je 4 godine sa Maksom Eberlom, aktuelnim sportskim direktorom Bajern Minhena, u Bousiji Mönchengladbach. Lusijen Favr poznaje Bundesligu iznutra i takođe može da potegne svoja iskustva sa Herthom Berlin i Borusijom Dortmund. Đavolska vrata bi mogla da se otvore za 66-godišnjeg trenera.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.