Navijači Lajpciga napadnuti kiselinom

Navijači Lajpciga napadnuti kiselinom

Još uvek u potrazi za priznanjem u Nemačkoj, RB Lajpcig se često predstavlja kao razdvojen klub, s obzirom na njegovu noviju istoriju. Smatra se najomraženijim klubom u Nemačkoj, ponovo su se našli na meti ovog vikenda tokom utakmice protiv Hejdenhajma. Uprkos pobedi njihovog tima od 2:1, 1500 navijača Lajpciga imalo je loše popodne u subotu. Zaista, navijači Heidenhajma su dan ranije na parking za posetioce stavili butičnu kiselinu. Iako nije štetna po zdravlje, ova kiselina izaziva jak neprijatan miris.

Mnogi navijači Lajpciga žalili su se na smrad povraćanja. FK Hejdenhajm se izvinio protivniku zbog neprijatnosti koja je prouzrokovana. Treba napomenuti da je RB Lajpcig već bio na meti ovog kluba 2015. godine tokom njihovog poslednjeg okršaja u Vojt areni. Tada su stotine novčanica dolara koje nose lice Ditriha Matešica, osnivača Red Bula (koji je preminuo u oktobru 2022), bačene na autobus tima iz Lajpciga na ulazu na stadion.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.