Bajern Minhen: Bitka besni između dva trenera

Bajern Minhen: Bitka besni između dva trenera

To je već nekoliko nedelja tema interesovanja u Bajern Minhenu. Budućnost Tomasa Tuhela je zapečaćena pre izvesnog vremena. Posle razočaravajuće čarolije, bivši trener PSŽ-a napustiće Bajern Minhen ovog leta. Poraz od titule u Bundesligi i eliminacija iz Kupa Nemačke od strane D3 tima potvrdili su odluku uprave. Sada ostaje samo da C1 izbegne istorijsku praznu sezonu za nemački klub. Od ove objave bavarska uprava radi logično za novog trenera i proučavano je nekoliko imena.

Prvo vođstvo poveo je Ksabi Alonso, koji je briljirao sa Bajer Leverkuzenom. Međutim, španski trener je odlučio da produži svoju avanturu u svom klubu. Pomenuta su i imena Hansi Flik i Džulijana Nagelsmana. Selektor Nemačke je, uprkos nekim kontaktima, stavio tačku na glasine produženjem ugovora sa Manšaftom. Međutim, jedno ime je poslednjih dana zapalilo nemačku i evropsku štampu: Zinedin Zidan. Španska štampa je čak objavila da je on prioritet i da će uz Nagelsmanovo odbijanje slučaj biti brzo zatvoren. Ove subote Nebeski sportovi– Sportski direktor Maks Eberl nije demantovao tu mogućnost, čak je objasnio da će sledeći trener, ako ne bude govorio nemački, morati da govori engleski kao da šalje poruku, dok je L’Equipe objasnio da bi jezička barijera mogla da bude prepreka za Zidana.

Duel Emeri i De Zerbi

Sa svoje strane, nemačka štampa, a posebno BILD, često blizak upravi Bavarske, delovao je odmerenije i objašnjavao da Zinedin Zidan zapravo nije bio proučavan profil. Pa, ove nedelje nemački dnevnik to potvrđuje: Zinedin Zidan neće biti sledeći trener Bajern Minhena. Nemački lideri odbacili su tu mogućnost čak i pre nego što su se iskreno sastajali sa njim. Prema BILD On je dodao da su sada ostala samo dva trenera u trci za mesto trenera.

Prema nesmotrenosti nemačkih medija, Eberl je obožavalac Unaja Emerija i Roberta De Zerbija. Oni su dva kredibilna kandidata. Bivši trener PSŽ-a ima prednost, jer mu se sudi da ima ramena da bude trener kluba velikog kao što je Bajern Minhen. Njegov stil igre smatra se savršenim za tim kao što je Bajern Minhen. Međutim, Bajern Minhen će morati da izbaci čekovnu knjižicu pošto se očekuje da Emeri bude vezan za Aston Vilu do 2027. godine. De Zerbi stoga takođe ostaje kredibilna opcija. Trebalo bi da imamo osudu vrlo brzo pošto Bajern Minhen ne želi da žuri da napravi još jednu grešku u kastingu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.