Bajern Minhen želi da se reši Kingslija Komana

Bajern Minhen želi da se reši Kingslija Komana

Ovog puta, ljubavna priča između Bajern Minhena i Kingslija Komana (28 godina) izgleda da se bliži kraju. U Bavarsku je stigao 2015. godine iz Juventusa, bivši Parižanin Titi dolazi sa veoma komplikovanog Evra. Potkopan svojom fizičkom kondicijom, vinger je odigrao samo 15 minuta protiv Holandije.

Prema ugovoru sa Bajernom do 2027. godine, Koman izlazi i iz svoje najgore sezone sa nemačkom stranom, kada je u pitanju statistika (5 golova i 3 asistencije na 27 utakmica, sva takmičenja zajedno). To ne briše devet sjajnih godina provedenih u Nemačkoj (63 gola, 66 asistencija na 294 utakmice), ali Bajern želi da ponovo počne na gotovo praznoj stranici.

Bajern želi da okrene stranicu

Prema TimNovi trener Bajerna, Belgijanac Vinsent Kompani, više ne bi računao na Komana. Željan da započne novi ciklus, bivši odbrambeni igrač i njegovi menadžeri uglavnom se klade na druge elemente, uključujući novajliju Majkla Olisea, otetog iz Kristal Palasa u zamenu za oko 60 miliona evra. Da se jasno kaže: Bajern želi da se rastane sa Komanom do kraja prozora letnjeg transfera i traži između 50 i 60 miliona evra.

Često smatran talentovanim igračem, bivši igrač Pari Sen Žermena je takođe označen kao igrač koji je prečesto povređen. Tokom sezone 2023/2024, na primer, proveo je ni manje ni više nego 125 kumulativnih dana u ambulanti, odnosno nešto više od četiri meseca. Dosta je bilo Bajernu. Ova informacija potvrđuje najnovije glasine koje najavljuju želju pobednika da potraži negde drugde. I kao podsetnik, PSG se pominjao među dvorjacima.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.