Bajern Minhen izgurao menadžera i traži 70 MILIONA EVRA

Bajern Minhen izgurao menadžera i traži 70 MILIONA EVRA

Bajern Minhen je ovog leta već bio veoma aktivan u prozoru transfera. Treći u Bundesligi prošle godine, Bavarci žele da reaguju kako bi povratili hegemoniju nad nemačkim fudbalom i već su platili 145,4 miliona evra dolascima Mihaela Olisea (Kristal Palas), Žoaa Palhinhe (Fulam) i Hirokija Ita (Štutgart). Tri važna pojačanja za narednu sezonu za nemački klub, koji će takođe morati da napravi mesta u svom timu i reši se određenih elemenata. U ovom trenutku, samo je Malik Tillman prodat za 12 miliona evra PSV Ajndhovenu.

Dok je Matijs de Ligt blizu da se pridruži Mančester junajtedu i donese oko 50 miliona evra, Bajern Minhen takođe želi da se rastane od napadačkog elementa. Dok je Kingsli Koman najavljen kao starter kao i Serž Gnabri, obojica su još uvek pod ugovorom sa Rekordmeisterom. Među bavarskim vinerima, samo je Liroj Sane izgleda ostao da ostane, ali situacija bi se promenila da je poslednja indiskrecija TZ Zaista, nemački klub bi promenio svoju melodiju posle ugovorne situacije Liroja Sanea.

Liroj Sané procenjen na 70M €

Prema ugovoru do juna 2025. godine, 28-godišnji nemački viner je na godinu dana od isteka ugovora. Kritična situacija za Bajern Minhen koji mora da ga proda ovog leta ili da ga produži ili rizikuje da ga izgubi narednog leta. Prethodno voljan da nastavi sa rodom iz Esena, Bajern Minhen bi konačno želeo da dobije lep ček za igrača koji je stigao za 49 miliona iz Mančester sitija u julu 2020. Bavarska uprava smatra da je dolazak Majkla Olisea omogućio da se dobije profil blizak profilu Liroja Sanea i da ovo drugo više ne bi bilo toliko nezamenljivo. Bavarci nameravaju da iskoriste njegovu procenjenu tržišnu vrednost od 70 miliona evra kako bi dobili najbolju moguću cenu. Nemački mediji takođe objašnjavaju da se Niko Vilijams (Atletik Bilbao) smatra potencijalnom zamenom.

Međutim, Bajern Minhenu neće biti lako da to postigne. Ukoliko sezona 2023-2024 bude statistički zadovoljavajuća za Liroja Sanea sa 10 golova i 13 asistencija na 42 utakmice, posebno je hodao po vodi u prvom delu sezone pre nego što se srušio u drugoj polovini sezone. Uzrok delimično je povreda prepona koju je vukao okolo i nije lečio pre Euro 2024 gde je takođe razočarao. Konačno prelišao je operativni sto, navukao gnev nekih menadžera koji nisu želeli da ga vide kako učestvuje na Euro 2024 u državi u kakvoj se našao. Pauza između Liroja Sanea i Bajern Minhena nikada nije delovala tako blizu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.