Bajern Minhen potpisao za Žoao Palhinha

Bajern Minhen potpisao za Žoao Palhinha

Bajern Minhen je rešen da povrati poziciju kralja Nemačke koji je ove sezone napustio Bajer Levekuzen. Evro još nije gotov i već je treći veliki regrut najavljen. Nakon što je Hiroki Ito, otet iz Štutgarta za 30 miliona evra, i Majkl Olise, stigao iz Kristal Palasa u zamenu za 60 miliona evra, red je na Žoaa Palhinhu da ovog leta ojača bavarske redove. Još jednom, klub izlazi sa transferom od 50 miliona evra za čoveka koji je dve godine igrao u Fulamu.

« FK Bajern potpisao je za veznog igrača Žoaa Palhinhu, koji je u utorak proslavio 29. rođendan, iz engleskog kluba Premijer lige FK Fulam. Portugalski internacionalac je potpisao sa Rekordmeisterom do 30 juna 2028 Navodi se u saopštenju Bajern Minhena. Portugalac menja dimenziju tako što se pridružuje velikom evropskom igraču.

Već više od 140 miliona evra potrošeno za Bajern

Otkriven u Sporting CP- u, atletski vezni igrač se strpljivo probijao do toga da postane portugalski internacionalac (31 kapa, 2 gola). Fulam je osetio pravi potez tako što ga je privukao u leto 2022. godine za 22 miliona evra. U Engleskoj je rodom iz Lisabona nastavio napredovanje i postao veoma pouzdan igrač u najtežoj ligi na svetu. Roberto Martinez je to primetio nudeći mu startno mesto u Selečaou, o šta je dokazao i ovaj Euro 2024.

Uprkos eliminaciji u četvrtfinalu protiv Francuske, Palhinha je završila sa ubeđivanje bavarske uprave. Oni imaju dosta ambicija u ovoj novoj sezoni pošto su videli da je njihov niz od 11 uzastopnih titula Bundeslige došao do iznenadnog kraja. Pod vođstvom Vinsenta Kompanija, i dok čeka mogući dolazak Ksavija Simonsa ili Danija Olma na kreaciju, Bajern pokazuje svoje mišiće u ovom prozoru transfera koji se bori da siрe sa zemlje. Rekordmeister ne иeka.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.