Niklas Süle dobio otkaz zbog gojaznosti

Borusija Dortmund: Niklas Süle će morati da smrša

Centralni odbrambeni igrač Borusije Dortmund Niklas Süle (28) postao je zamena ove sezone iza Matsa Humelsa i Niko Šloterbeka. Situacija koja ga je sprečila da zaigra sa reprezentacijom Nemačke na Euro 2024. Često izdvojen zbog svoje težine a posebno od strane menadžera koji su ga reflektovali i tražili da smrša zbog nastavka sezone 2024/2025, Niklas Süle je često u centru pažnje.

Ispitano od strane Stoni fudbal, bivši nemački internacionalac Markus Babbel ga je kritikovao: „Smatram da je to skoro skandalozno, kao zaraditi mnogo novca i onda reći: baš me briga kako se ponašam. Ne zanima me šta klub misli o meni. Mislim da to nije u redu.Loše navike u ishrani koje nisu nove, smatra Markus Babbel, koji se seća vremena kada je bio trener Hofenhajma kada je Niklas Süle imao 17 godina: »Zamolili su me da razgovaram sa veoma talentovanim igračem. Bio je tamo sa svojom porodicom. Cele nedelje je jeo sve, od pice do hamburgera do kotleta sa pomfritom.»

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.