Bajern Minhen dobio veliki udarac Majkla Olisea!

Mančester junajted ne želi da plati klauzulu o Majklu Olisu

Posle teške sezone u kojoj je Bajern Minhen završio na trećem mestu Bundeslige i razočaran, biće neophodno da zasuču rukave za novog trenera Vinsenta Kompanija i ceo Rekordmeister. Trenutno je brzo stigao regrut u vidu japanskog centralnog odbrambenog igrača Hirokija Ita (25) iz Štutgarta, ali ovo je samo početak.

Želeći da sebi ponudi moćnog i efektnog vinera, bavarski tim se nameračio na Francuza Mihaela Olisea (22 godine). Ovaj poslednji izlazi iz solidne sezone sa Kristal Palasom gde je, uprkos povredama na početku sezone, uspeo da postigne 10 golova i isporuči 6 asistencija na 19 utakmica Premijer lige. Dovoljno da ubedi Bajern Minhen.

Bajern Minhen platio oko 60 miliona evra

Aktivan u ovom slučaju, Bajern Minhen je brzo ubedio igrača koji je brzo iskoristio priliku da napravi korak napred sa francuskim timom u zaleđu, kao i mogućnost da zaigra u Ligi šampiona. Nemci su platili oko 60 miliona evra ne računajući bonuse u ovom transferu da bi regrutovali Majkla Olisea.

Igrač je potpisao petogodišnji ugovor do juna 2029. godine i nemački klub ga je pozdravio u saopštenju: »FK Bajern je potpisao za Mihaela Olisea. Ovaj 22-godišnji napadač napušta Kristal Palas za Minhen, gde potpisuje petogodišnji ugovor, koji važi do 30. juna 2029.“ napisao je on. Bavarci su pogodili džekpot sa francuskim grumenom.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.