Bajern Minhen na pragu završetka novog regruta po ceni od 50 MILIONA €

Bivša bavarska zvezda oštro kritikovala trenersku upravu Bajerna

Kao što ste možda primetili, početak prozora za prenos sporo napreduje. Evro, ali i Kopa America, pa čak i Olimpijske igre ograničavaju delovanje klubova. Više vole da sačekaju kraj takmičenja, čak i ako to znači gubitak malo vremena, ali im to omogućava da ograniče rizike, posebno da regrutuju igrača koji bi bio povređen neko vreme na primer. Bajern Minhen očigledno nije napravljen od tog drveta. Između produžetaka Aleksandra Pavlovića i Josipa Stanišića, i već zvaničnog regrutovanja Hirokija Ita (30 miliona evra), drugoplasirani Bajer Leverkuzen je već rešen da povrati tron.

Bajern Minhen ne gubi vreme u ovim prvim nedeljama transfer prozora. Želi da ponudi najbolji mogući tim, i to brzo, svom novom treneru Vinsentu Kompanija. Belgijanac će narednih dana videti dolazak Majkla Olisea. Sve je učinjeno za francuskog pobednika. Ostalo je još samo da potpišemo ugovore posle tradicionalnog lekarskog pregleda. Ovim transferom se smanjuje dobar deo budžeta nemačkog kluba, koji plaća 60 miliona evra za sticanje usluga igrača Kristal Palasa. Međutim, daleko je od kraja s obzirom da se približava drugi veliki potez u skladu sa informacijama iz Skaj Sport Nemačka.

Fulam se zaljubio u Žoao Palhinhu

Dogovor se postigne sa upravom Fulama za transfer Žoaoa Palhinhe. Trenutno na Euro 2024 sa Portugalom, vezni igrač će čak potpisati do 2028. sa bavarskim timom. Bajernova poslednja ponuda od 46 miliona evra, zajedno sa bonusima, konačno je ubedila Kotadžere da se preusmere na svoj broj 26. Ovo poslednje je regrutovano pre dve godine iz Sporting CP za 22 miliona evra. Ostalo je još samo nekoliko detalja da se nagode između dva kluba, pišu nemački mediji, u kojima se pominje zvaničan dolazak posle Evra, kada igrač prođe lekarski pregled.

To je stoga dosije koji će biti zatvoren i gde će Bajern dobiti svoj slučaj. Već prošlog leta, kada je Tomas Tuhel još bio na klupi, Palhinha je imao konkretne ponude. Fulam se ovog puta držao. U međuvremenu, atletski defanzivni vezni igrač je preuzeo drugu dimenziju, posebno u nacionalnom timu gde je postao starter od meča druge grupe. Kompani će zbog toga imati kvalitetan broj 6 dok čeka, možda, da vidi još jednog igrača ovog Euro 2024 u personi Ksavija Simonsa. Odlučno, Bavarci su odlučili da ovog leta uđu u velike trenutke.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.