Kingsli Koman želi da napusti Bajern Minhen

Bajern Minhen želi da otpusti šest zvezdica!

Devet godina. Već devet sezona Kingsli Koman se šepuri na terenima Bundeslige u bojama Bajern Minhena. Sa dve konstante: njegovim ispadima i ranama. Francuski vinger je možda stekao startnu poziciju tokom sezona, ali ga je često usporavao oblik mišićne krhkosti.

Međutim, često je bio odlučujući element bavarskog kluba, a uglavnom u finalu Lige šampiona 2020. godine pobedio je Pari Sen Žermen, svoj trening klub. Ali sada, Bajern želi da promeni eru. Sa novim sportskim pravcem, oličenim Maksom Eberlom, i novim trenerom Vinsentom Kompanijama, bavarski klub želi da vozi novi ciklus.

Koman na nišanu nekoliko klubova

Očekuju se novi vingeri, počev od Francuza Mihaela Olisea, koji se uskoro očekuje u Minhenu. Koman će platiti cenu ove obnove, kao i Serž Gnabri ili Liroj Sane, koji rizikuju da izgube svoja mesta. Kao što je list naveo Bild, preko njegovog podkasta Bajern InsajderKingsli Koman želi da napusti Bajern i klub je takođe otvoren za ovaj odlazak.

Međutim, biće neophodno platiti od 40 do 50 miliona evra za otkup poslednjih godina ugovora 28-godišnjeg Francuza, koji je izjednačen do 2027. Kako se navodi, nekoliko klubova je na osmatraču, uključujući FK Barselona i… PSŽ, koji je 2014. izgubio Komana protiv svoje volje, otišao je u Juventus. Glavni klub bi zbog toga mogao da ponovo ujedini Komana i Dembelea u klubu, dok dvojica igrača već dele pravu stranu u reprezentaciji Francuske.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.