PSG počeo diskusiju za Kingsli Koman!

Bajern: Kingsli Koman ponovo na treningu

Nova era uskoro počinje u Bajern Minhenu. Dolaskom Vinsenta Kompanija, naslednika Tomasa Tuhela na bavarsku klupu, poslednja trećeplasirana strana u Bundesligi namerava da iskoristi prozor letnjeg transfera kako bi se vratila na vrh nemačke lige, dok dobro nastupa na evropskoj lestvici. Imajući to u vidu, tragovi se množe u pravcu dolazaka (Olise, Simons, Chiesa…) ali mnoge glasine takođe pominju nekoliko odlazaka. Počevši od Kingslija Komana (28 godina), koga uprava Minhena neće zadržati u slučaju dobre ponude.

Stigao je u leto 2017. iz Juventusa, francuski internacionalac (56 kapica, 8 golova), koji je trenutno u Nemačkoj gde će igrati Euro 2024 sa Les Bleusom, mogao bi, naime, da napusti bavarski klub ukoliko na sto nemačkog menadžmenta stigne ponuda između 40 i 50 miliona evra. Angažovan u novom ciklusu, Maks Eberl, sportski direktor Rekordmeistera ne bi bio protiv odlaska, posebno imajući u obzir platu bivšeg igrača Torina, koji trenutno zarađuje više od 15 miliona evra bruto.

U toku su diskusije za Komana!

Suočena sa ovim neizvesnim kontekstom, takmičenje bi stoga trebalo brzo da se pojavi, uprkos poslednjoj teškoj godini koju je doživeo Franko-Gvadelupean, otežan povredama. Autor 5 golova i 3 asistencije na 28 mečeva u svim takmičenjima, pobednik finala Lige šampiona 2020. ima prvog dvorja, koji je niko drugi do stari poznanik… Zaista, prema poslednjim informacijama iz Nebeski sportovi, Pari Sen Žermen namerava da oproba sreću.

Imajući to u vidu, gornji ešaloni kluba Ile-de-France su čak krenuli u ofanzivu pošto su se već odigrali prvi razgovori između različitih strana i preciznije sa igračem klanom, zainteresovanim za ideju povratka u francusku prestonicu. Treniran u PSG-u, Koman bi ojačao napadački sektor aktuelnog šampiona Francuske, koji je sada siroče Kajlijan Mbape i traži nove uticajne profile. Brz, živadan i poznat po svojim tehničkim kvalitetima, bivši Parižanin Titi mogao bi da ponudi dodatno rešenje Luisu Enrikeu dok je Bredli Barkola trenutno jedini levi vinger u odredu Ile-de-France…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.