Merkato OL: Veliki evropski igrač želi da kupi Ernesta Nuamaha!

Merkato OL: Veliki evropski igrač želi da kupi Ernesta Nuamaha!

Pozajmljen u leto 2023. godine od strane belgijskog kluba RWD Molenbeek, koji je takođe u vlasništvu Džona Tekstora, većinskog akcionara Rhone tima, Ernest Nuamah još uvek nije zvanično OL igrač. Da bi se to uradilo, poslednja šesta u Ligi 1 će morati da ispusti 25 miliona evra i tako izvrši trajni transfer. Ako bi budućnost rodom iz Kumasija mogla da bude između Rone i Saone, drugi scenario ostaje zamisliv.

Stoga, prema poslednjim informacijama iz Sky Italia, čovek koji je postigao 7 golova i isporučio 3 asistencije na 39 mečeva u svim takmičenjima bio bi na nišanu AS Rome, koji su rešeni da pojačaju svoju napadačku poziciju. Upravo je stigao kao sportski direktor rimskog kluba, Florent Ghisolfi izgleda, kao takav, želi da aktivira svoju mrežu Lige 1 i tako se dokoči igrača koga je video kako igra na travnjacima Lige 1.

Ernest Nuamah u Italiju?

Već zainteresovan za profil Nikolasa Taljafika, klub bi zbog toga mogao da se plasira na OL stranu čak i ako federiko Čisa, koji je trenutno pod ugovorom sa Juventusom torinom do juna 2025. godine, takođe bude na meti rimske strane. Imajući to u vidu, Đilorosi su već planirali da se sastanu sa Falijem Ramadanijem, agentom italijanskog vingera, tokom sledeće nedelje.

Jedno je sigurno, bivša zvezda Norsjaellanda bi takođe mogla da zaživi u prozoru transfera Liona, u vreme kada Aleksandre Lakazet, Maksence Kakeret i Rejan Čerki takođe vide svoju budućnost o kojoj se priča. Smatran idealnim profilom za 4-3-3 Danijelea De Rosija, Gani (11 kapica, 2 gola) nije imun na novi izazov u narednim nedeljama. Ostaje da se vidi pozicija poslednjeg finaliste Kupe de Fransa, koji bi ovog leta mogao da bude primoran da proda neke igrače.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.