Nadrealni zahtevi Igora Tudora koji su prouzrokovali njegov odlazak iz Lacija

Lacio u procesu funkcionera naslednika Igora Tudora

Zvanično je od prekjuиe. Samo tri meseca po dolasku u italijansku prestonicu, Igor Tudor se odao kecelje. „S. S. Lacio saopštava da je Igor Tudor danas podneo ostavku na funkciju selektora prvog tima. Klub se zahvaljuje treneru na radu i želi mu sve najbolje na ličnom i profesionalnom planu“.. Da bismo objasnili ovaj iznenadni odlazak Hrvata, moramo da pogledamo nebesku garderobu.

Kao i u Marseju, Tudor je imao problema da kohabituje sa Mateom Guendouzijem. Isto važi i za druge elemente romskog odreda kao što su Daiči Kamada, Taty Castellanos i Mattéo Zaccagni. Hrvat bi čak pokušao da izgura Ginduzija, ali su se njegovi menadžeri usprotivili tome. Ali drugi element je bio težak u ravnoteži. Tudorove planove za prozor letnjeg transfera ubrzao je odlazak bivšeg trenera OM- a. To je potvrdio i predsednik Lacija Klaudio Lotito.

Očekuje se odgovor iz Tudora

„Tudor? Tražio je da promenimo osam igrača. To je previše za grupu koju smatramo zadatkom, ali on je otišao kao poštena osoba, želim to da kažem. Novi trener? Uskoro ćete znati, imamo jasne ideje, ali još uvek nisam potpisao ugovor. Bitno je da ćemo biti konkurentni, bili smo i ove godine konkurentni da nismo izgubili bodove protiv niže rangiranih timova kao što je Salernitana. Ovaj tim je zaslužio više“Lotito je objasnio.

Baš kao i Mauricio Sari, koji je otišao sedeći na poslednjoj godini ugovora (po ceni od 4 miliona evra), Tudor se odriče kecelje odustajući od plata koje je trebalo da prima do juna 2025. godine. Sada ostaje da se vidi verzija Hrvatske. Na drugoj strani Alpa, pričalo se da će Tudor ovog petka naći konferenciju za novinare. Budite nastavljeni…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.