Bepe Marota novi predsednik Intera iz Milana

Bepe Marota novi predsednik Intera iz Milana

Ovo je prilično neočekivana vest ovog utorka ujutru. Zaista, Bepe Marota će biti novi predsednik Intera. Sportski direktor pod bivšim predsedništvom, 67-godišnji menadžer biće novi predsednik Nerazurija dok je novi akcionar Ouktri odlučio da ga imenuje u ovoj novoj ulozi za njega. On nasleđuje svog bivšeg šefa Stivena Žanga, koji je prodao klub pre nekoliko dana. U saopštenju objavljenom u utorak, inter klub je saopštio vest:

«FK Internazionale Milano SpA („Inter“ ili „Klub“) saopštava danas predlog imenovanja Đuzepea Marote za novog predsednika i novog sastava Upravnog odbora kompanije, što će potvrditi i Generalna skupština koja će danas biti održana u Milanu. Predložena imenovanja usledila su posle nedavne promene vlasništva u klubu. 22. maja 2024. godine, sredstva kojima upravlja Oaktree Capital Management, LP („Oaktree“) su zaposeli Inter nakon nenaplaćivanju trogodišnjeg kredita koji je Oaktree odobrio Interu. investicione kompanije.Zainteresovana strana je izrazila svoj ponos idejom o ovoj novoj ulozi: »Želeo bih da se zahvalim Oaktreeu na njihovom poverenju što su mi dali ovu priliku da radim zajedno sa njima i sa Upravnim odborom. Ova nominacija je priznanje za fantastičan posao koji su uradili mnogi ljudi koji su animiraju Klub u poslednje tri godine. Ponosan sam što sam deo Intera i ponavljam svoju posvećenost klubu.»

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.