Mateo Guendouzi i Igor Tudor osramotili Lacio

Lacio: Mateo Guendouzi se već oseća kao kraj života!

Samo godinu dana nakon što je ostvario opciju kupovine oko 13 miliona evra kako bi trajno kupio Matea Guendouzija (25 godina), Lacio je u veoma neugodnoj poziciji u ovom slučaju. Neprikosnoveni starter u nebeskom timu (27 startuje na 33 nastupa u Seriji A), bivši igrač Olimpijakosa de Marsej je tokom sezone doživeo loše vesti imenovanjem Igora Tudora na čelo rimskog kluba. U Marseju odnos između veznog igrača i hrvatskog trenera nije bio dobar. Zbog toga se strahovalo da će scenario biti ponovljen u Italiji. I to se desilo.

Poslednjih meseci smo vam govorili o raznim okršajima između Tudora i Guendouzija. Razlike koje čak nagoveštavaju da bi Guendouzijeva transalpinska avantura mogla da se završi ovog leta. Nedavno je pomenuto interesovanje iz Juventusa Tijaga Mote. Ali u današnjem izdanju, Il Corriere dello Sport govori nam da je situacija malo složenija od toga. Italijanski dnevnik ukazuje na to da je uprava Lacija poručila Tudoru da nema nameru da se rastane sa Guendouzijem. Rimski lideri veruju da je Francuz deo novog ciklusa koji se traži u Laciju. Isto važi i za Nikolo Rorelu i Gustava Isaksena. Pozicija koja je uporno ponavljana Tudoru i njegovom agentu Entoniju Seriku.

Nemoguće pomirenje Tudora i Guendouzija

Lacio ne namerava da uvredi svog trenera i radi na tome da izgladi odnos između Tudora i Guendouzija. Osim što je slučaj daleko od osvojen. List objašnjava da su mnogi izvori unutar kluba videli negativne znake na strani Hrvata. Tudor deluje (takođe) odvojeno a neki čak pominju mogućnost razvoda posle samo nekoliko meseci saradnje. Sportski direktor Anđelo Fabiani radi u svim pravcima na smirivanje stvari i još uvek misli da njih dvojica mogu da koegzistiraju. Osim što dnevnik objašnjava da klan Ginduzi nije voljan da provede još jednu sezonu zajedno sa Tudorom.

Navodno se oglasila pratnja igrača i bivši igrač Marseja ne bi krio želju da se vrati u Premijer ligu ukoliko se ukaže prilika. I to je dobra vest pošto bi Aston Vila bila zainteresovana. Staza koja bi se dopala veznom igraču, jer u Vilansima postoji izvesni Unej Emeri, koga je Guendouzi dobro poznavao u Arsenalu. Njih dvojica se sviđaju jedan drugom i engleski tim ima veliku prednost u ponudi izazova u Ligi šampiona sledeće sezone. Ukoliko se situacija ne okrene, Lacio će možda morati da odluči između Tudora i Guendouzija.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.