Juventus i Tijago Mota zauzmu stav o Mateu Guendouziju

Lacio: Mateo Guendouzi se već oseća kao kraj života!

Šta ako je Mateo Guendouzi dao novo značenje svom italijanskom putovanju? Stigao prošlog leta u Lacio Rim iz OM-a, francuski internacionalac je imao više nego časnu prvu godinu na „Čizmi“ (33 meča, 2 gola, 3 asistencije), ali je u poslednjih nekoliko meseci tingovao sa neizvesnošću. Pod Mauricijem Sarijem, 25-godišnji vezni igrač se prvo etablirao kao nesporan starter, pokazao se više nego u svojoj prednosti u Seriji A, pa čak i u Ligi šampiona, gde je blistao protiv Bajern Minhena.

Međutim, ono što će baciti senku na ostatak njegove sezone je dolazak izvesnog Igora Tudora, koji je imenovan da zameni rezigniranog Sarija u martu. Otkako je njegov bivši trener preuzeo OM – koji mu nikada nije davao nikakve poklone u fokaejskom gradu – Guendouzi je izgubio deo svoje izvanrednosti: status mu je oslabio, a ponovno okupljanje sa Hrvatom se pokazalo kao mrazno. Poslednjih nedelja transalpine štampa je čak pominjala mogućnost da vidi igrača kako pakuje kofere na kraju sezone. Ove informacije su poslednjih sati postale malo rasprostranjenije.

Juventus je u dosijeu

Ove subote, Corriere Dello Sport nagoveštava da bi Juventus Torino, treći u Seriji A i ponovo u Ligi šampiona sledeće sezone, ciljao bivšeg igrača Lorijena, Arsenala ili OM-a. Prema informacijama dnevnika, rimski klub neće zadržati svog Francuza ako bi se javila ponuda od 30 miliona evra (kupljen je za 18 miliona evra prošlog leta), a ako bi odnos Ginduzija i Tudora nastavio da se pogoršava.

Corriere dello Sport kaže da Tijago Mota – koji bi uskoro trebalo da bude zvanično saopšten kao Juveov novi trener kao što smo otkrili – i njegov budući sportski direktor Kristijano Đuntoli ozbiljno cene profil igrača. Istovremeno, francuski internacionalac bi mogao da pronađe poznanika nacionalnog tima, tačnije Adrijena Rabiota, čak i ako budućnost bivšeg Parižanina i dalje deluje prilično neizvesno (Inter iz Milana se umešao u dosije). Juventus je prvobitno identifikovao Holanđanina Teuna Kupmeinersa kao svoj prioritet na sredini terena, ali je zabranjena cena koju je odredila Atalanta (60 miliona evra), ozbiljno ohladila klub iz Stare dame. Moglo bi da bude iznenaрenja.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.