Napoli: Antonio Konte želi da sabotira prozor transfera PSG-a

Napoli: Antonio Konte želi da sabotira prozor transfera PSG-a

Prozor letnjeg transfera za 2024. godinu još nije zvanično počeo ali već obećava da će biti veoma žukljiv i za igrače i za trenere. U nekim ligama valcer na klupama je već počeo, posebno u Ligi 1. Ali to je slučaj i u Seriji A sa italijanskim gigantima usred rekonstrukcije. AC Milan odlaskom Stefana Piolija ubrzao je povratak Paula Fonseke pod ugovor sa LOSC-om. I na strani Napolija, Frančesko Kalzona će otići i njegov naslednik je već pronađen već nekoliko dana.

Iako još uvek nije zvanično, Antonio Konte će preuzeti kormilo šampiona Italije 2022/2023. Slobodan od odlaska iz Totenhema prošlog leta, italijanski tehničar je veliki favorit i samo je pitanje dana kada će biti saopšten. Dokaz da je već u vezi sa svojim budućim novim timom, Konte je već počeo da razgovara i radi sa Đovanijem Manom, sportskim direktorom Napolija. I prva odluka bivšeg trenera Intera iz Milana je jasna, prema Corriere Dello Sport : Khvicha Kvaratskhelia je neprenosiva.

Antonio Konte ceni igrača

Gruzijski internacionalac će se smatrati glavnim napadačkim igračem u ekipi sledeće sezone i Antonio Konte želi da gradi oko sebe. Za razliku od Viktora Ozijena za koga se najavljeno da odlazi, uprava Napolitanaca sada smatra da je veoma važno da se ne izgubi pobednik na nivou Kvaratskhelije. Antonio Konte želi da on bude čovek za svoj projekat i njegov sportski direktor deli ovu ideju. Pregovori o njegovom produženju će se čak nastaviti. A De Laurentiis će biti beskompromisan u ovom dosijeu, pogotovo što njegov klub zaista ne mora da prodaje ovog leta.

Ogroman udarac za PSŽ, koji mu je u prozoru letnjeg transfera napravio prioritet da zameni Kajlijana Mbapea. Luis Enrike je smatrao da je Gruzijac savršen par za ono što je želeo za post-Mbape eru, ili van balansa. Uprava Parižana je čak dala veoma veliku ponudu kako bi ga ubedila da napusti Serie A za Ligu 1. Na strani italijanske štampe bilo je priče o sumi većoj od 110 miliona evra, što je potvrdio agent 23-godišnjeg vinera, navodeći da je ponuđen i ugovor. Čini se da je PSŽ u lošoj poziciji da potpiše napadača koji je ove sezone postigao 10 golova i 9 asistencija na 42 nastupa.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.