Juventus: Tijago Mota otkucao svoja imena u prozoru transfera

Juventus: Tijago Mota otkucao svoja imena u prozoru transfera

Pobedom Kopa Italia, Juventus je spasao nameštaj od prilično razočaravajuće sezone. Sa rezultatima gore-dole više od mesec dana, uprava Pijemontezea, artikulisana oko Kristijana Đuntolija i Đovanija Mane, već je potvrdila odlazak Masimilijana Alegrija na kraju sezone. Dok je ostalo da se reše neki detalji, epizoda njegovog ispadanja sa novinarom podstakla je njegovo iseljenje. Juve je tako zvanično izneo kraj saradnje sa svojim trenerom, pozivajući se na „Ponašanje nekompatibilno sa Juventusovim vrednostima“. Tada se sve ubrzalo sa Tijagom Motom, miljenikom uprave mesecima, koji je u Bolonji najavio želju da napusti klub zbog još jednog projekta uprkos tome što se Rossoblu kvalifikuje za Ligu šampiona. Trogodišnji ugovor potpisaće bivši vezni fudbaler PSG-a, a formalizacija je neminovna u Italiji.

Smena Alegrija i potpisivanje Mote je već nekoliko meseci glavni cilj novog rukovodstva Torina na čelu sa Kristijanom Đuntolijem. Stoga je vreme za promene na klupi Juventusa, koji će u svojoj istoriji napisati novu stranicu u novom sportskom projektu koji je posebno fokusiran na mlade oko lidera koji su već prisutni kao što su Gleison Bremer, Federiko Čiza i Dušan Vlahović. Instalacije Kenana Yildiza, Fabija Miretija, Hansa Nicolussi Caviglia i Andree Cambiaso u rotaciji su neoborivi dokaz za to. Kao i zimska potpisivanja Tijaga Đaljoa i Karlosa Alkaraza. Da ne spominjem prisustvo Nikol Fađoli i Semjuela Iling-Juniora. Odlična grupa mladih kojoj moramo dodati trio mladih grumena pozajmljenih Frosinoneu, Encu Barrenecheu, Matias Souléu i Kaio Horheu. Ali, uprkos tim snagama, Tijago Mota je ovog leta zatražio jaka pojačanja na gotovo svakoj poziciji, što je Juventus rešen da mu ponudi.

Dogovori već postignuti, igrači praćeni

Kako smo ekskluzivno otkrili prošle nedelje, italijanski odbrambeni igrač Rikardo Kalafiori privukao je pažnju i ove godine, kao i neke velike želje. Prema našim informacijama, Juventus ima verbalni dogovor sa mladim italijanskim čudom koji bi mogao da prati Tijaga Motu do Stare dame, smatrajući ga jednim od njegovih velikih štićenika. Pored toga, prema našoj indiskreciji, FK Bazel, bivši tim Italijana, veoma pažljivo prati slučaj jer švajcarski klub ima klauzulu o preraspoređivanju koja se procenjuje na 40 odsto ukoliko bi iznos transakcije odlaska Rikarda Kalafiorija premašio četiri miliona evra. Međutim, to nije sve pošto se, prema našim informacijama, uprava Torina gotovo zaključala u dolasku Mikelea Di Gregorija, golmana Monce koji izlazi iz veoma dobre sezone u Lombardiji. Između svih strana postoji sporazum i ostalo je samo da se reše konačni detalji. Sa 34 godine, Wojciech Szczęsny nije siguran da će nastaviti svoju avanturu sa Starom damom, pošto mu ugovor ističe u junu 2025.

Rešen da vrati Juventus na italijansku i evropsku scenu veoma brzo, Tijago Mota je zahtevao nekoliko letnjih pojačanja. Uprava Torina je otkucala mnoga imena, počev od holandskog veznog igrača, Teuna Kupmeinersa, kao što smo već najavili prošle sezone. Ovaj 26-godišnjak je bio jedan od velikih formira uspeha Atalante Đana Pjera Gasperinija i ubeđivanje lidera Bergama neće biti lako pošto traže skoro 40 miliona evra. U ostalim letnjim stazama nalazimo Domenika Berardija koji sigurno neće ostati u Sasuolu pošto su Neroverdi zvanično prebačeni u Serie B. Drugo napadačko pojačanje koje se oglasio Đuntoli je niko drugi do Džošua Zirkze iz Bolonje. Kao i Kalafiori, holandski napadač je bio jedan od štićenika Tijaga Mote u Emilija-Romagni. Konkurencija obećava da će biti oštra u ovom poslednjem dosijeu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.