Bolonja: Verbalni dogovor Juventusa i Rikarda Kalafiorija!

Serie A: Potpuno luda utakmica između Juventusa i Bolonje

I dok je odlazak Tijaga Mote već najavljen i formalizacija njegovog dolaska na klupu Juventusa je samo pitanje sata, klub iz Pijemontezea i dalje je usko povezan sa svakodnevnim životom Bolonje, što je lepo iznenađenje sezone u Seriji A sa ovim istorijskim kvalifikacijama za Ligu šampiona posle 49 godina čekanja. Veliki arhitekta ovog prelepog epa, italijanski odbrambeni igrač Rikardo Kalafiori, privukao je pažnju ove godine kao i velike želje. Prema našim informacijama, Juventus ima verbalni dogovor sa mladim italijanskim čudom koji bi mogao da prati Tijaga Motu do Stare dame, smatrajući ga jednim od njegovih velikih štićenika.

Pored toga, prema našoj indiskreciji, FK Bazel, bivši tim Italijana, veoma pažljivo prati slučaj jer švajcarski klub ima klauzulu o preraspoređivanju koja se procenjuje na 40 odsto ako iznos transakcije odlaska Rikarda Kalafiorija premaši četiri miliona evra. Cena koja bi trebalo da bude u velikoj meri premašena s obzirom na rastuću tržišnu vrednost 22-godišnjaka. Autor flambantne sezone sa 33 odigrane utakmice, 2 postignuta gola i 5 isporučenih asistencija, Rikardo Kalafiori je čak deo proširene liste 30 igrača Lućana Spaletija za predstojeći Euro 2024. On je takođe jedan od tri kandidata za titulu najboljeg branioca godine u Italiji.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.