Olivije Žiru najavio odlazak iz AC Milana

Olivije Žiru najavio odlazak iz AC Milana

Sa 37 godina i posle tri sezone u bojama Rossone, francuski napadač će napustiti Serije A i Evropu. U intervjuu zvaničnim medijima kluba iz Lombarda, svetski šampion iz 2018. je svoj odlazak učinio zvaničnim na kraju sezone. Takođe je iskoristio priliku da potvrdi da će ga budućnost odvesti u Major League Soccer, na drugoj strani Atlantika.

„Ovde sam da vam kažem da ću odigrati poslednje dve utakmice sa Milanom. Nastaviću karijeru, ali u MLS- u. Veoma sam ponosan na sve što sam uradio sa Milanom u ove tri godine. Pravo je vreme da to kaћemo. Malo sam dirnut. Moja priča sa Milanom se završava ove sezone, ali Milan će uvek ostati u mom srcu. »

Odlazak u MLS

Sa crveno-crnim, rodom iz Chambéryja жe uraditi dobar posao. Krunisani italijanski šampion 2022. godine, Francuz je imao veliku ulogu u okončanju jedagodišnjeg suša u Seriji A za Milan. Autor 48 golova i 20 asistencija na 130 mečeva u svim takmičenjima, Žiru je pokazao i da je i dalje strašan strelac golova uprkos godinama.

Kako je nagovestio, Francuz će napustiti Italiju, pa čak i Evropu kako bi se oprobao u američkoj avanturi u MLS. Kako smo otkrili, bivši igrač Monpeljea će se odbiti u Los Anđeles FC posle Euro 2024. Potpisao je za sezone 2024. i 2025. godine (+ dodatnu godinu kao opcija) i pridružiće se svom prijatelju Hugu Ljorisu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.