Juventus gubi sve!

Juventus gubi sve!

Sedmi prošle godine i ne želeći da učestvuje u Ligi Evropa ove sezone, Juventus je ovu berbu 2023-2024. video kao priliku da se vrati na pravi put u Seriji A. Ako je dobro počelo za „Bjankonere“ koji su se u prvom delu sezone posvađali sa Interom iz Milana za titulu, situacija se zakomplikovala. Brzo stao na stranu Skudeta protiv Intera iz Milana, koji je uz veliku kontrolu postigao bodove, Juventus bi ipak mogao da se kvalifikuje za Ligu šampiona i dugo su bili čak u povoljnoj poziciji. Sada je situacija sasvim drugačija, posle totalno neuspešne druge polovine sezone.

Jednostavno je u poslednjih 15 dana Serije A, Juventus je na dvanaestom mestu. Rezultat katastrofalne dinamike sa samo tri pobede protiv osam remija i četiri poraza u ovom periodu. U poslednjih nekoliko nedelja, ovo se intenziviralo. Od pobede od 1-0 nad Fiorentinom 7. aprila, Juventus je iz remizirao četiri utakmice protiv Torina (0-0), Kaljarija (2-2), AC Milana (0-0) i AS Rome (1-1), zbog čega je Vekija Signora skliznula iza AC Milana i iznenađujućeg tima Bolonje. Ove nedelje protiv otpuštene Salernitane, stoga je bilo neophodno uzeti bodove da bi se vratio na pravi put. Nije išlo po planu…

Još jedan zabrinjavajući remi protiv Salernitane

Brzo iznenađen golom Nikolo Pjerozija (27), Juventus je jurio rezultat tokom cele utakmice. U nemogućnosti da pronađe rešenje, sve do 90. +2 i ekvilajzera u bolovima Adrijena Rabiota, ekipa Masimilijana Alegrija priznala je nerešeno 1:1 koje je mrlja. I zaista, sa ovim novim zaostatkom, Juventus, koji je sedam bodova ispred Atalante koji zaostaje dve utakmice i AS Rome koji zaostaje jednu utakmicu, sustiћu sve. Priznaje se da se Atalanta i AS Roma suočavaju večeras u 20.45 i bar jedan od njih dvojice to neće iskoristiti, ali Juventus je sebi zadao pravi strah u sezoni koja je delovala ohrabrujuće. Trener torinskog kluba i predodređen za odlazak, Masimilijano Alegri izgleda više ne pronalazi rešenje i rad obećava da će biti komplikovan za sledeću sezonu.

I dalje dobro plasiran za kvalifikacije za Ligu šampiona i siguran u makar Ligu Evropa, Juventus je u svakom slučaju zahvaćen velikim frustracijama u ovom poslednjem delu sezone. Italijanska štampa upire prstom u užasan nastup jata Masimilijana Alegrija. „Besnilo izbegava ruglo“ Napomena za njegovu ulogu „Corriere dello Sport“ Kada la Gazzetta dello Sport takođe podvlači cilj Francuza: „Besnilo izbegava kolaps protiv Salernitane u 91. minutu.“ „Juve, loš šou: remi samo sa otpuštenom Salernitanom“ Naglašava Tuttosport. Smešan spektakl bez kojeg bi Turinese uradio. Ovo nije najbolja prilika da se pripreme za finale Kopa Italia ove srede protiv Atalante, što je savršena prilika da Turinese osvoje svoj prvi trofej još od Kupa Italijana 2021. godine. Kraj Juventusovog dela sezone pretvara se u noćnu moru…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.