Serie A: AC Milan pobedio Kaljarija i obezbedio drugo mesto

Serie A: AC Milan pobedio Kaljarija i obezbedio drugo mesto

Sa tri utakmice do kraja šampionata, AC Milan je bio domaćin Sardinijancima iz Kaljarija na San Siru. Za ono što se čini njegovim poslednjim utakmicama na klupi Milana, Stefano Pioli se kladio na napad sastavljen od Samjuela Čukvuezea, Kristijana Pulišića i Olivijea Žirua. Realnije, Rossoneri su otvorili pogodak zahvaljujući Ismaelu Benaseru, koji je postigao svoj prvi gol u sezoni. U drugom poluvremenu su zamene te koje su energizovale igru.

Rafael Leao, koji je prvo pružio asistenciju Kristijanu Pulišiću posle solo napada, potom je dodao na pogodak postigavši gol posle udice na golmana. Holanđanin Tijjani Reijnders takođe je doprineo golu. Na kraju je AC Milan protiv Kaljarija postigao pet golova za jedan, uprkos smanjenju rezultata od strane Nahitana Nandeza. Ovom udobnom pobedom Milan im osigurava drugo mesto u ligi. Za Kaljari, sezona je daleko od kraja. Iako su još uvek tri boda van zone relegacije, poslednje dve utakmice (protiv Sasuola i Fiorentine) biće odlučujuće u pohodu na opstanak.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.