Napoli upozorio PSG za Khvicha Kvaratskhelia!

PSG ubrzava za prvog regruta

Pari Sen Žermen će promeniti svoju eru. Posle sedam godina provedenih u dresu Parižana, Kajlijan Mbape, koji je upravo svoj odlazak osvanuo, napustiće glavni klub u junu sledeće godine kako bi se pridružio Real Madridu, kako smo obelodanili početkom 2024. godine. Siroče najboljeg strelca u istoriji tima Ile-de-France, tabla Crveno-plavih zato radi na izgradnji budućeg lica šampiona Francuske. Ali sa kakvim elementima? Imajući to u vidu, evropska štampa je otkrila, u poslednjih nekoliko sati, da su Luis Kampos i njegovi timovi učinili Khvicha Kvaratskhelia prioritetom narednog letnjeg transfer prozora. Međutim, ako La Gazzetta Dello Sport tvrdi da Napoli želi sumu između 100 i 120 miliona evra za oslobađanje svoje gruzijske zvezde, zadatak obećava da će biti mnogo složeniji za pariske lidere.

Više od pitanja novca i prema našim poslednjim informacijama, Partenopei nemaju nameru da se rastanu sa svojim 23-godišnjim levim vingerom. Poznat po tome što je bio veoma oštar u biznisu, predsednik Napolitanaca Aurelio De Laurentiis nikada nije prodao pukotinu pre tri godine u klubu. Stigao je u julu 2022. na stranu Napolija posle nekoliko meseci provedenih u Dinamu Batumi, čovek pod nadimkom „Kvara“ i dalje je više nego ikada povezan sa budućnošću italijanskog tima. Prema ugovoru do juna 2027. sa Napolijem, starosedelac Tiflisa se, naime, smatra suštinskim delom napuljskog kolektiva u očima svojih direktora. Imajući ovo na umu i još uvek prema našoj indiskreciji, ADL, blizak predstavniku igrača, ima na umu samo jednu ideju: da produži svoj grumen.

Napoli želi da produži grumen!

I zaista, uprkos mnogim glasinama o transferu i interesovanju koje je takođe pokazao FK Barselona, spremna da igra kvarsport u ovom slučaju, Khvicha Kvaratskhelia se trenutno ne smatra kandidatom za odlazak. Još gore, Napoli namerava da obnovi poverenje u njega znatno povećavajući svoje emolumente. Dok gruzijski internacionalac (28 kapica, 15 golova) – kvalifikovan za Euro 2024 – trenutno zarađuje milion evra neto godišnje, Napoli bi želeo da mu ponudi platu od oko 6 miliona evra neto godišnje, a sve sa klauzulom o oslobađanju koja se procenjuje na 150 miliona evra. Veliko povećanje dokazuje, još malo, poštovanje u kojem se održava igrač koji je došao preko Rubina Kazanja.

Zainteresovan nekoliko meseci, Pari Sen Žermen zna šta da očekuje za Gruzijca, autor je 10 golova i 9 asistencija na 42 nastupa u svim takmičenjima ove sezone (39 startuje). Smatrana budućnošću kolektiva na čelu sa Frančeskom Kalzonom, Kvaratskhelija je stoga, na kraju, još uvek veoma daleko od pridruživanja francuskoj prestonici. Imajući to u vidu, možemo reći i da donosioci odluka u Napoliju, koji apsolutno nemaju potrebu da prodaju Kvaratskheliju najpovoljnijem ponuđaču, ne bi, s druge strane, imali ništa protiv ideje o rastanka sa Viktorom Osimhenom. Dvadesetpetogodišnji Nigerijac sada zarađuje oko 10 miliona evra neto godišnje. Sada ostaje da se vidi da li će Pari Sen Žermen promeniti svoju melodiju u narednim nedeljama…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.