AC Milan: Dramatičan preokret za naslednika Stefana Piolija

AC Milan: trojica finalista koji će naslediti Stefana Piolija

Ne očekuje se da će zbog svojih rezultata i načina na koji igraju Rossoneri, 58-godišnji italijanski trener Stefano Pioli nastaviti avanturu sa Rossonerima sledeće godine. Julen Lopetegui, koji je igrao za Vulverhempton, Sevilju i Real Madrid, najavljen je kao favorit za sletanje u Lombardiju, ali je staza brzo isključena i španski trener umesto toga ide u Vest Hem Junajted.

Tako je italijanska štampa objasnila da su sada na meti bila tri profila. Smanjena glumačka ekipa u koju skaču Serhio Konseição (49 godina), aktuelni trener Porta, Paulo Fonseka (51 godina), menadžer LOSC-a i Ruben Amorim (49 godina), menadžer Sporting Portugala koji se sada izgleda udaljava od Milana. Kako smo objasnili, Paulo Fonseka, koji ima dobre šanse da napusti sever Francuske u narednim nedeljama, prioritet je Olimpike de Marsej, dok se LOSC takođe nada da će mu produžiti ugovor.

Serhio Conceição želi da napusti Porto

Dovođenje u AC Milan ostaje popriličan zadatak, ali sa druge strane, situacija je mnogo manje komplikovana za Serhija Konseičaoa. Prema informacijama iz Gazzetta dello Sport, sadašnji trener Porta sastaće se sa Andreom Viljaš-Boašom, novim jakim čovekom portugalskog kluba, kako bi se oslobodio FKP. Bivši menadžer Nantesa se nada da će ga AC Milan izabrati, dok se već pominje plata od četiri miliona evra godišnje. Pored toga, njegov agent Horhe Mendeš takođe se, kako se navodi, zalaže za odlazak.

Serđo Končeição je takođe bio odsutan sa predstavljanja Andre Viljaš-Boaša na funkciji predsednika Porta u utorak. A ako je AVB pokušao da opravda njegovo odsustvo zbog timskog treninga ranije tog dana, razvod izgleda da se uobličava. Nedavno je kontaktiran i Mark van Bommel, koji je na meti Fejenorda da zameni Arnea Slota i Roberta Martineza, koji ima Evropsko prvenstvo 2024. da se pripremi sa Portugalom. Ako se sada čini da je Serhio Conceição veliki favorit, uprava kluba iz Lombarda će morati da napravi izbor.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.