Lacio: Igor Tudor već na ivici davljenja

Lacio: Igor Tudor već na ivici davljenja

Mada je prvih nekoliko nedelja nagoveštavao dobre stvari kada je preuzeo funkciju, hrvatski trener Igor Tudor prolazi kroz svoju prvu veliku krizu sa Laciom. I zaista, bivši tehničar OM-a uopšte nije u stanju da ispuni ciljeve koje je postavio njegov menadžment za kraj sezone, preuzimajući od rada Mauricija Sarija. Okršaj sa Mateom Guendouzijem se zgusnuo tokom nedelja, eliminacija u Kopa protiv Juventusa i poraz u derbiju Rima ostavili su traga u svlačionici i u grupi, do te mere da bi neke linije novog projekta koje je želeo Klaudio Lotito, predsednik Lacija, mogle da dožive preokrete i preokrete.

Remi protiv Monce (2-2) ovog vikenda je izgleda bio kap koja je prelila čašu. Na završnom zvižduku neki igrači su se čak sukobili sa ultrasima Lacijalija kako bi razgovarali o lošoj formi tima poslednjih nedelja. Neočekivani intervju koji je takođe predmet istrage koju je otvorio Fudbalski savez Italijanske (FIGC) koji nije cenio veoma napet razgovor, odlazak na uvrede, pa čak i pretnje: „Sukob sa navijačima? Ne znam šta se desilo, ne mogu da komentarišem. Kada saznam šta se desilo, komentarisaću. Mogu samo da komentarišem činjenice.“rekao je Igor Tudor na konferenciji za novinare posle meča. Navijači Lacija nisu cenili što se Guendouzi i još neki igrači nisu pojavili pred tribinama zbog kratkog obračuna.

Prerani odlazak na karte?

Tenzija je i dalje velika, jer se sezona završava na najgori mogući način i klub je, ne pokazujući to, mislio da bi mogao da izbori mesto za narednu Ligu šampiona. Trenutno sedma, Lacio počinje da zaostaje i nade su sve niže i niže. Igor Tudor će morati bar da zaključa kartu za Ligu Evropa ili rizikuje da već preuzme vrata. Prema Corriere dello Sport, ogromna su žaljenja s obzirom da iste poteškoće i dalje postoje. Promena osoblja nije smirila svlačionicu i nije rešila nedostatak napadačkog realizma, čak ni pogoršanje defanzivnih krhkosti. Konfuzija se povećala, a pojavljuju se velike neizvesnosti u pogledu budućnosti: „To nije jedna od naših najboljih utakmica, ali uzimamo ovaj bod protiv kvalitetne ekipe. Mogli smo da uradimo više, i defanzivno i ofanzivno. Okrenimo stranicu i razmislimo o sledećoj.“, objasnio je bivši trener OM bez rešenja. A uprava svlačionice takođe postavlja pitanja.

Od njegovog dolaska, osim okršaja sa Ginduzijem, hrvatski trener je imao i poteškoća u odnosima sa Mateom Zakagnijem. Protiv Monce, italijanski napadač je isklizao u 32. minutu posle brzog žutog kartona. Besan, igrač je izbegao svog trenera i šutnuo u flaše u blizini rimske klupe. Drugi igrači u ekipi takođe prolaze kroz fazu sumnje, kao što su Nikol Rorela i Gustav Isaksen, koji su izgubili minute, dok se neki muče da nastupe u hrvatskom sistemu 3-4-2-1, koji je veoma strog, ali veoma drugačiji od onog Mauricija Sarija, kao što je Alesio Romagnoli koji se ređa u odbrani trojke. Od sada će sportski pravac koji predvodi Anđelo Marijano Fabiani morati da se sastane sa sumpornim predsednikom Klaudiom Lotitom kako bi saznao da li će i dalje morati da troši novac kako bi ponovo napravio revoluciju u timu, čak dovodeći u pitanje najnovija letnja potpisivanja (Kastelanos, Guendouzi, Kamada…) ili će uštedeti novac ulaganjem u drugog trenera u junu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.