Lacio: Mateo Guendouzi se već oseća kao kraj života!

Lacio: Mateo Guendouzi se već oseća kao kraj života!

Mateo Guendouzi i Igor Tudor nisu baš zaljubljeni. Moglo bi se čak reći da Francuz zapravo nema hrvatski u srcu. Љto je izgleda obostrano. Njih dvojica su godinu dana radili zajedno u Marseju, gde je Francuz od početka pod Horheom Sampaolijem krenuo dalje. Dovoljno da ga iznervira, igrač vatrenog temperamenta ali uvek spreman da pokvasi košulju. Ovo je trebalo da udovolji Tudoru. Ali majoner nikada nije zapao izmeрu njih.

Promrzlo okupljanje

Francuski internacionalac je prošlog leta spakovao kofere, uprkos odlasku bivšeg trenera Helas Verone. Guendouzi se pridružio Laciju gde je iz nedelje u nedelju u timu Mauricija Sarija prešao iz snage. Osim što je italijanski tehničar odlučio da zalupi vrata sredinom marta. Da bi ga zamenio, klub iz italijanske prestonice kladio se na Igora Tudora. Brzo su se svi pitali kako će proći ponovno okupljanje njih dvojice. Kada se vratio sa okupljanja reprezentacije Francuske, vezni igrač je razgovarao sa Tudorom.

Dogovorili su se da počnu desnom nogom. Osim što su se stvari brzo zagrejale između njih. Zamenjen protiv Juventusa, Guendouzi je došao na 11 minuta. Vreme da se isporuči asistencija u dodatom vremenu (90’+3) a onda da se ovaj gol proslavi uperivši prstom u klupu i Tudora, samo da bi pokazao da je pogrešio. Potom je na treningu imao još jedan okršaj sa Hrvatom. Eksplozivna situacija za Lacio. Corriere dello Sport nedavno je objasnio da Francuz plaši svoj klub, koji ima opciju da kupi gotovo obavezno.

Odlazak nije nemoguć

I zaista, biće ukinut kada lacio bude zagarantovano u prvih 10 u Seriji A. OM će tada dobiti 13 miliona evra, kojima se može dodati 5 miliona evra u bonusima. Ideja predsednika Lotita je da nastavi sa igračem, koji želi garancije posle neslaganja sa svojim trenerom. Ali on to neжe zadrћati po svoj cenu. U ponedeljak, Corriere dello Sport ističe da Guendouzijev profil zapravo ne odgovara onome što Tudor želi da postavi u sredini terena. Italijanski menadžment strahuje da će igrač tražiti odlazak ovog leta jer njegov slučaj neće biti bolji.

Nekoliko medija kao što su Il Messaggero Ili Calciomercato nagoveštavaju da ga, ako vezni igrač pogura da ode, Lacio neće zadržati po svoj cenu, verujući da poslednjih nedelja nastupa nešto manje dobro. Vrata bi mogla da se otvore ako na sto Italijana stigne dobra ponuda. Pominje se iznos od 30 miliona evra (uključujući bonuse). Ideja bi bila da se zaradi sa 25-godišnjim fudbalerom (3 gola, 4 asistencije na 42 nastupa ove sezone, 34 starta). Shabitacija između Guendouzija i Tudora možda neće još dugo trajati…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.