Serie A: Đenoa i AC Milan ostavljaju jedan drugog eksplozivnim remijem

Serie A: Đenoa i AC Milan ostavljaju jedan drugog eksplozivnim remijem

Nastavak 35. kola Serije A ove nedelje. AC Milan je dočekao promovisan u Đenovi na njihovom terenu na San Siru. Ovaj meč je bio prilika da posetioci konsoliduju svoje mesto u italijanskom podzemlju pripremajući se za sledeću sezonu sa već obezbeđenom titulom, dok su meštani morali da postignu gol kako bi obezbedili mesto na podijumu. Prvo poluvreme bilo je puno preokreta i preokreta sa Mateom Reteguijem koji je brzo otvorio pogodak sa penala (5′). Neposredno pre pauze bivši Parižanin i Romain Alesandro Florenci izjednačio je za Milan (45′).

Drugi čin je takođe ispunio sva svoja obećanja. Zahvaljujući golu Kejleba Ekubana (48′), Đenova Grifone je povratila vođstvo. Međutim, u poslednjoj četvrtini od sat vremena dominirali su igrači Stefana Piolija izjednačujućim pogotkom Matea Gabija (72′), pre nego što je Olivije Žiru utrostručio vođstvo za svoju stranu (75′). Malik Tijau je konačno bio autor gola za zaključivanje ovog bogatog remija (3-3). Na stajalište, AC Milan ostaje u dobroj poziciji sa ovim 2. mestom u italijanskoj ligi, dok je promovisani Đenova već spašen sa ove 12. pozicije. Rosoneri će sledećeg vikenda ugostiti Kaljarija, dok će se Đenova suočiti sa Sasuolom na Matchday 36.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.