AC Milan: trojica finalista koji će naslediti Stefana Piolija

AC Milan: trojica finalista koji će naslediti Stefana Piolija

Kristof Galtije, Antonio Konte, Roberto De Zerbi, Mauricio Sari… Poslednjih dana sve je više opcija da se stefano Pioli zameni na klupi AC Milana. Kritikovan zbog rezultata i načina na koji je igrao, ne očekuje se da će 58-godišnji italijanski trener nastaviti avanturu sa Rossonerima. Da, ali u ovome je stvar, ako je Julen Lopetegui, koji je igrao za Vulverhempton, Sevilju ili Real Madrid, nedavno najavljen kao favorit za sletanje u Lombardiju, pristalice milanskog kluba su brzo nagovestile svoje nezadovoljstvo pokretanjem „NOPEtegui“ na društvenim mrežama i stvaranjem, štaviše, peticije za blokiranje njegovog dolaska.

Suočen sa ovim otporom, milanski menadžment je izgleda promenio svoju melodiju i prema poslednjim informacijama iz Sky Italia, tri profila su sada na meti. Smanjena glumačka ekipa koja uključuje Serđa Konseičaoa (49 godina). Aktuelni trener FK Porto, koji je nedavno potpisao produžetak, mogao bi tako da se skrasi u Milanu. Prema pisanju italijanskih medija, njegov predstavnik Horhe Mendeš radi na tome da osigura da operacija bude izvedena. Već su se ostvarili kontakti sa bivšim igračem Lacija, Parme i Intera.

3 Portugalca na nišanu!

Sa 3 ligaške titule, 3 domaća kupa i 3 Super kupa sa Dragões, Serhio Konseičao – koji je nedavno video dolazak André Villas-Boasa na mesto predsednika – takođe bi mogao da mu skrati trenutni ugovor do juna 2028. godine, zahvaljujući bilateralnoj klauzuli. Među ostalim potencijalnim kandidatima, Ruben Amorim, koji je svojevremeno najavljen na strani Liverpula da nasledi Jirgena Klopa, takođe je u užem izboru. Iako još uvek nije došlo do kontakta sa 39-godišnjim Portugalcima, gornji ešaloni Milana ga trenutno smatraju jednim od najboljih tehničara na međunarodnom nivou.

Na kraju, lideri Lombarda ostaju pažljivi prema situaciji Paula Fonseke, koji je trenutno na klupi LOSC-a, a prati ga i Olimpique de Marseille. U poređenju sa Stefanom Piolijem po svom temperamentu i stilu igre, aktuelni arhitekta Les Doguesa ima dobar rejting na milanskom tlu. Poznavalac italijanske lige od svog iskustva u AS Romi, 51-godišnji trener mogao bi da se vrati u Serie A. Jedno je sigurno, gledajući imena koja su iznela, upravni odbor AC Milana deluje odlučnije nego ikad da da portugalsku notu budućem licu kluba…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.