Navijači Milana pokrenuli peticiju protiv dolaska Julena Lopetegija

Julen Lopetegui u razgovoru sa klubom iz Premijer lige

S tim da je Stefano Pioli na vrućoj stolici, AC Milan traži novog trenera za sledeću sezonu. Nekoliko tragova se već pojavilo, kao što je julen Lopetegui. Bivši trener Vulverhemptona, Sevilje i Real Madrida čak se smatra favoritom za klupu Milana, ali navijači Milana se već protive njegovom dolasku. Ultrasi su već nagovestili svoje nezadovoljstvo ovim izborom. Rossoneri su na društvenim mrežama takođe izrazili svoje nezadovoljstvo pokretanjem „NOPEtegui“. Čak je napravljena peticija da se spreči njegov dolazak u Lombardiju.

„Milan je slavna ekipa koja ne zaslužuje trenera kao što je Lopetegui. Ne ћelimo ga na rossoneri klupi ni pod kojim uslovima. Naš voljeni klub ima bogatu istoriju uspeha, sa 19 osvojenih titula Serije A i 7 Osvojenih Kupova/Lige šampiona (izvor: UEFA). Ovo je pobednička tradicija koja se mora poštovati i održavati. Dolazak Lopetegija mogao bi da ugrozi tu istorijsku zaostavštinu, s obzirom na njegovu trenersku pozadinu. Tokom boravka u Real Madridu, na primer, ekipa je imala slab učinak i on je smenjen posle samo četiri meseca. » može se pročitati kao argument za potpisivanje peticije. Pokrenuta ovog vikenda, peticija je već prikupila više od 11.000 potpisa.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.