Markus Thuram iznenadio 98 svetskog šampiona

Inter Milan: Luda noć Markusa Thurama

Markus Thuram, koji je stigao prošlog leta po isteka ugovora u Gladbah, svakako nije očekivao da će tako brzo osvojiti srca navijača Intera iz Milana. Čim je potpisao, francuski internacionalac je uspeo da se etablira kao menadžer Simone Inzaghi, aktivno doprinoseći Nerazurijevoj 20. tituli Serije A. Ovi nastupi su mu omogućili i da vidi kako se njegov status razvija u Les Bleusu, gde Didije Dešamp sada voli da se oslanja na svoje kvalitete. Međutim, pored trenera Les Bleusa i Lilijan Turam, oca igrača, još 98 osvajača Svetskog prvenstva palo je pod čaroliju 26-godišnjeg napadača: Vašija Đorkaefa.

«Zauzima posebno mesto u srcima navijača Intera, ali u celoj Italiji, oduševljena „Zmija“ za mikrofonom Telefoot Subota. On takođe ima tu sposobnost koju ima Olivije Žiru, a to je da natera druge da igraju. Tipičan centarfor francuskog tima mora da ima tu sposobnost, da igra protiv Grizmana, Mbapea, igrača koji zaostaju.Počevši od Nemačke u martu, Thuram je konačno razočarao, kao reprezentacija Francuske. Ali sa manje od dva meseca do isteka velikog roka, niљta nije u kamenu. Mesto Les Bleusa broj 9 na „Evrima“ i dalje traži stanara, a trebalo bi da igra između Olivijea Žirua, Markusa Turama i Rendala Kolo Muanija.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.