Serie A: pre OM-a, Atalantin B tim dominira Empoli, nema pobednika između Napolija i Rome

Serie A: pre OM-a, Atalantin B tim dominira Empoli, nema pobednika između Napolija i Rome

Nastavak 34. kola Serije A ovog nedeljnog popodneva. Atalanta je ugostila Empolija na stadionu Gewiss. Ovaj meč je bio prilika da posetioci pokupe više bodova u svojoj misiji da ostanu u vrhunskom letu, dok su ljudi Marka Baronija bili na leđima od tri poraza u poslednjih pet odigranih utakmica. A za trupe Đana Pjera Gasperinija, cilj je jasan i nedvosmislen sa kartom za Evropu na nišanu i punom samopouzdanja koje treba steći pre okršaja na Vélodromu protiv OM-a. Posle prilično neutralnog starta u nezgodnom ritmu, domaća strana je otvorila pogodak penalom koji je preokrenuo Mario Pašalić (42′). Na startu drugog poluvremena Ademola Lookman je udvostručio prednost za La Dea (51′). Rekonstruisan tim, bez Scamacca, Edersona, Musoa, Koopmeinersa i De Ketelaerea, napravio je kratak rad toskanskog kluba (2-0).

U drugom meču odigranom istovremeno, AS Roma je otputovala u Kampaniju da preuzme Napoli, na stadionu Dijego Armando Maradona. Posle prvog poluvremena u kojem je u velikoj meri dominirao Partenopei bez realizma, Đolorosi su otvorili pogodak penalom koji je pretvorio Paulo Dajbala (59′). Međutim, došlo je do gotovo momentalne reakcije sa Matijasom Oliverom (64′). I na još jedan penal ovoga puta u korist Napolitanaca (84′), Viktor Osimhen je stavio svoj tim ispred ali je Tami Abraham brzo izjednačio (88′) da bi zapečatio utakmicu u Splitu (2-2). Na ovacijama, AS Roma je uzela dragocene bodove u italijanskoj ligi i konsolidovala svoje 5. mesto, tik ispred Atalante koja je na 4. mestu. Napoli ostaje u trci uprkos razočaravajućoj 8. poziciji, dok je Empoli i dalje u velikoj opasnosti sa ovim veoma zabrinjavajućim 17. mestom u Seriji A.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.