Serie A: Hakan Calhanoglu nosi Inter protiv Torina

Serie A: Hakan Calhanoglu nosi Inter protiv Torina

Manje od nedelju dana nakon što su obezbedili 20. titulu Serije A u svojoj istoriji pobedom nad AC Milanom u derbiju dela Madonina, Inter iz Milana se u nedelju vratio u italijansku ligu i Torino. Držeći se svog plana igre na slovo, Turinesei su odoleli samo jedno poluvreme protiv napadačke armade Milana, pre nego što su zakomplikovali svoj zadatak na startu drugog poluvremena posle smene bivšeg igrača Nice Adrijena Tamezea (49′).

U brojčanoj superiornosti, Inter je podigao prečku da preuzme vođstvo zahvaljujući Hakanu Čalhanogluu (1-0, 56′). Korist od penala koji je dobio Markus Thuram, Turčin je potom dva puta tri minuta kasnije (2-0, 59′) zapečatio pobedu svog tima, 28. u sezoni u Seriji A. Nošen svojim brojem 20, Inter Milan je majstorski uspeo ovom igrom da produži svoj nepobeđeni nalet u ligi. Zaostaje Atalanta Bergamo sa 8 poena (-2 utakmice), sedmi na stajalište, Torino može da podvuče crtu ispod Evrope…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.