Salernitana: Nastavlja se noćna mora za Jérôme Boateng i Benoît Costil

Salernitana: Nastavlja se noćna mora za Jérôme Boateng i Benoît Costil

Salernitanin san je trajao samo dve godine. Ovog petka uveče klub iz grada Salerno doživeo je još jedan težak poraz na terenu Frosinonea, 23. u sezoni. I jedna previše pošto je sa samo dve pobede u Seriji A, klub upravo zvanično osudio na relegaciju. Dno dna lige, bivši tim Franka Riberija zaostaje 13 bodova za prvim timom koji nije relegacioni tim sa 4 utakmice do kraja i zbog toga neće moći da se vrati. Žestok neuspeh uprave kluba, koja nije oklevala da regrutuje potvrđene i iskusne igrače da pomognu u održavanju pozicije ove sezone.

Salernitana je prošlog leta izabrao da potpiše izvesnog Benou Kostila kako bi ga stavio u konkurenciju sa Giljermom Očoom, meksičkim golmanom. Francuski internacionalac, koji je sezonu počeo na klupi, završio je na nekoliko utakmica usred sezone posle razočaravajućih nastupa iz Očoe. Međutim, nije bilo mnogo bolje sa njim pošto nikada nije uspeo da spreči nemir svog tima. Na 13 utakmica priznao je 29 golova i samo jednom je uspeo da održi čist čaršav. Sa druge strane, moći će sebi da čestita što je stao u red na golu tokom jedine dve pobede svog tima u Seriji A. Međutim, to je mala utešna nagrada za 36-godišnjeg golmana, koji je upravo doživeo treću olakšicu u poslednje tri godine. Nakon što je priznao rekordan broj golova tokom Bordoovog spuštanja, imao je i mračnu sezonu sa Auxerreom prošle godine i ovo novo spuštanje u Ligu 2.

Tri relegacije za redom za Benoît Costil

Sa Salernitaninom relegacijom, Benoa Kostil nastavlja ovaj težak period. To je bilo neuspešno kockanje za Granatu, koji je takođe pokušao da ojača tokom zimskog transfer prozora. Uprava je takođe odlučila da veruje Jérôme Boatengu za šestomesečni ugovor. Bivši OL igrač, koji je u potpunom padu već nekoliko meseci i koji je zaglibljen u slučajevima sa zakonom za nasilje u porodici, morao je da iznese svoje iskustvo u odbranu na ulici. Međutim, posle više od 6 meseci bez kluba, nemački internacionalac nije stigao u optimalnoj formi u Italiji. Naprotiv.

Posle neubedljivog debija, uključujući i izlazak u 24. minutu posle katastrofalnog starta protiv Intera, 35-godišnji odbrambeni igrač je izgubio mesto u ekipi. I kao da to nije bilo dovoljno, pomnožio je svoje posete ambulanti i zbog toga je odigrao samo 7 kratkih utakmica za vreme boravka u klubu. Napustiće klub na kraju sezone i zbog toga deluje daleko od svojih najboljih godina. Salernitana će se zato vratiti u Serie B sledeće sezone i zažaliće što je isprobala opklade koje su možda previše nebitne…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.